Els Mossos d’Esquadra i els Agents Rurals signen un protocol per millorar el suport mutu urgent

 width=

Els Mossos d’Esquadra (CME) i els Agents Rurals (CAR) han signat aquesta setmana un protocol d’actuació per millorar la comunicació i facilitar l’intercanvi d’informació entre els dos cossos. Es crearà un canal de comunicació directe entre les diferents sales regionals, des d’on es coordinen i es dona suport als efectius del territori, per agilitzar l’accés a dades d’interès policial i facilitar la tramesa d’informació en casos d’urgència. Els Mossos alertaran de fets en què s’hagin utilitzat armes de foc i homicidis on l’autor hagi fugit, atemptats terroristes, incendis rellevants o qualsevol altre incident o delicte greu que tingui transcendència o sigui d’interès general. El CAR haurà de comunicar els incidents per caça i pesca furtiva, abocaments il·legals, incendis forestals, activitats extractives il·legals o qualsevol altra d’interès general.

També serà una eina de coordinació i suport mutu en actuacions derivades de les activacions de les diferents fases de plans especials o d’emergència, com NEUCAT, INUNCAT, INFOCAT, PROCICAT o el pla ALFA.

Amb aquest protocol es dona resposta a la disposició addicional sisena de la Llei 4/2003 d’ordenació del sistema de seguretat pública de Catalunya, que preveu que els agents rurals, quan actuïn com a agents de l’autoritat, tenen accés a la informació i s’han d’integrar en el sistema de seguretat de Catalunya.

Han signat l’acord, que entrarà en vigor el proper dilluns 18 de març, Miquel Esquius, comissari en cap dels Mossos d’Esquadra, i Josep Antoni Mur, Inspector en cap dels Agents Rurals.


Informa: ACN / Foto: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.