Montsonís aconsegueix el segell de “Poble amb Encant”

 width=

La distinció de Ciutats i Viles amb Caràcter és una marca de l’Agència Catalana de Turisme (ACT), del Departament d’Empresa i Coneixement, que han rebut la ciutat de Manresa i la vila de Montblanc. Per la seva banda, Calella de Palafrugell i Montsonís han estat els primers nuclis en rebre el segell Pobles amb Encant.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter té com a objectiu posar en valor el patrimoni urbà de Catalunya i promocionar aquelles ciutats i viles que combinen diferents aspectes (cultura, art, gastronomia, arquitectura, innovació, etc.) per oferir al visitant una experiència completa. Hi poden optar ciutats mitjanes –pel que fa al volum de població- i viles amb una forta personalitat marcada per alguns aspectes com ara el caràcter històrico-cultural, enogastronòmic, artístico-creatiu o aquell que les defineixi i pel qual vulguin apostar.

Pel que fa al segell Pobles amb Encant, entès aquest com un atractiu o bellesa especial que captiva i enamora el visitant, està adreçat a pobles de menys de 2.500 habitants amb una conjunció d’aspectes i elements arquitectònics, urbanístics, patrimonials, mediambientals i turístics que contribueixen a aquesta bellesa.

Montsonís i el seu castell del segle XV

Pel que fa a Montsonís, a la comarca de la Noguera, és un petit nucli del municipi de Foradada. A banda del seu castell, molt ben conservat i ocupat per 30 generacions de la mateixa família, té altres elements patrimonials a ressaltar com l’església romànica de Sant Urbà o la de Santa Maria de Montsonís, l’antic forn de pa, l’abadia o l’antic ajuntament, avui convertit en allotjament rural. Aquest patrimoni dona valor al poble així com també ho fan els fanals tradicionals de l’enllumenat de la via pública i els enllosats de pedra dels seus carrers.

La marca Ciutats i Viles amb Caràcter i el segell Pobles amb Encant formen part del programes de treball de l’Agència Catalana de Turisme en l’àmbit del turisme cultural. El seu objectiu és atraure aquells turistes interessats pel turisme cultural i posicionar Catalunya com una destinació de referència en aquest segment. Les localitats que aconsegueixen aquesta distinció entren a formar part d’un pla de promoció específic de l’Agència Catalana de Turisme.

Aquestes quatre localitats es sumen a les ja certificades Lleida, Tarragona, Girona, Terrassa, Vic, Reus, Vilafranca del Penedès i Tortosa del passat mes de novembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.