Montgai potencia la cosmètica natural en la propera Fira del Sabó

 width=

La cosmètica natural guanya protagonisme en la propera edició de la Fira del Sabó que se celebra a Montgai el 21 d’abril. El certamen, un referent del sector a tota la península, arriba ja a l’11a edició, i ho fa mostrant un gran ventall de sabons artesanals i terapèutics, molts dels quals s’elaboren al propi obrador que hi ha al poble.

Enguany, també s’ha volgut potenciar la gran varietat de productes naturals en el ram de la cosmètica, que també confeccionen els artesans i artesanes del sabó, i que cada cop tenen més protagonisme i demanda. És el cas de cremes, desmaquilladors, desodorants i un llarg etcètera de productes que tindran una presència destacada a la cita.

De fet, la cosmètica natural ha vingut per quedar-se i la prova és que el propi nom de la fira ha passat a incorporar aquest concepte. La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica Natural comptarà amb una inauguració, a les 12h, a càrrec de la Consellera de Justícia d’ERC, Ester Capella.

Mestratges i activitats
La presidenta de l’Obrador de Sabó de Montgai, Sònia Gracia, oferirà una xerrada sobre els diferents tipus de sabons naturals disponibles en el mercat amb les seves característiques i usos. També estan previstes conferències i xerrades sobre plantes que s’utilitzen pel sabó i la cosmètica, i que es realitzaran a l’espai cultural de Lo Carreró.

La Net. Fira del Sabó i la Cosmètica natural de Montgai acollirà els millors artesans saboners i es complementarà amb atractives demostracions dels processos d’elaboració del sabó recollits al Costumari Català, des de l’arribada de la matèria prima (olis i greixos usats) fins a la bullida d’aquests productes i l’obtenció de les preuades pastilles de sabó. La demostració de les accions de bullir el sabó i de tallar la mola tindran lloc a la plaça Prat de la Riba.

A banda de la quinzena d’artesans saboners, el certamen acollirà una vintena més de parades de productes elaborats artesanalment, que s’ubicaran al voltant de la plaça Prat de la Riba i a l’avinguda Pare Mirats. També hi haurà un apartat de tallers infantils per als més petits, així com també animació teatral, jocs pels més petits i bombolles gegants durant tota la fira.

Marxa Popular del Baix Sió
La Net. Fira del Sabó començarà a primera hora del matí amb la quarta edició de la Marxa Popular del Baix Sió, on els participants, que poden escollir entre dos recorreguts de 13’3km (Xoriguer) i 23’6km (Sisó), descobriran un patrimoni ric i divers. La marxa està inclosa en el projecte Marxa.cat (promogut per l’Associació Atlètica Km 0 Ponent) i les inscripcions es poden fer on-line a http://marxabaixsio.cat/ o presencialment a l’Ajuntament de Montgai.

Tallers de sabó
Com és habitual, els dies previs a la celebració del certamen, les mestres saboneres de Montgai organitzen tallers d’elaboració de sabó artesà. El principal objectiu és ensenyar a fer sabó artesà a partir de l’oli de cuina usat. Així, els assistents col·laboren en el reciclatge i eviten que aquest residu es llenci a la natura. L’oli que es genera cada dia a casa és un dels més tòxics i problemàtics per al medi ambient, ja que un sol litre abocat per l’aigüera pot contaminar fins a 100.000 litres d’aigua. Enguany, el taller es farà el dissabte 13 d’abril.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.