Montgai ofereix pisos de lloguer gratuït a famílies amb fills a canvi d’escolaritzar-los al municipi

L’Ajuntament de Montgai ha decidit oferir la possibilitat d’un lloguer gratuït d’habitatges a famílies amb nens en edat escolar, davant l’envelliment constant de la població. L’objectiu d’aquesta iniciativa  és que no hagin de tancar les escoles del municipi per falta d’alumnes. De moment s’ha arribat a acords amb 10 propietaris d’habitatges.

Més d’un 15% de la població, tant al municipi de Montgai com al nucli de Butsènit, té més de 80 anys. El consistori ofereix el lloguer gratuït d’habitatges al municipi durant un any a famílies amb fills en edat escolar amb l’objectiu que s’hi escolaritzin els infants.

L’Ajuntament ha buscat habitatges en un estat més o menys habitables per cedir-los gratuïtament a canvi del manteniment i l’exempció dels impostos municipals. A banda de garantir el futur de l’escola de Montgai i de l’escola de Butsènit, també es vol evitar el deteriorament de les cases, per evitar el risc que s’acabin enfonsant, tal i com ja va passar fa unes setmanes en la mateixa població.

Les famílies interessades podran disposar a més d’un hort comunitari per cultivar les seves pròpies hortalisses.

L’única condició per optar al lloguer és que les famílies tinguin dos o més fills i posar-se en contacte amb l’Ajuntament per via telefònica o per correu electrònic.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.