Montgai amplia el projecte de “Poble de les Paraules”

 width=Les paraules tornen a ser protagonistes a Montgai amb l’inici de la segona fase del projecte artístic ‘Les paraules de Montgai’, a càrrec del dibuixant Swen Schmitz. La proposta, impulsada per Lo Carreró i amb el suport de l’Ajuntament, té com a objectiu dotar als carrers de la població de la Noguera d’un atractiu extra: obres d’street art a les façanes i murs que tenen com a comú denominador els mots que, segons els veïns i veïnes, defineixen el seu poble.

De fet, els propis habitants de Montgai han proposat les paraules que Schmitz es dedicarà a escriure artísticament per diferents espais. En total, se’n dibuixaran quinze que se sumaran a unes altres quinze que el mateix artista va signar el passat mes d’agost.

“L’èxit de la iniciativa ha portat a fer una segona convocatòria”, explica Jaume Gilabert, alcalde de Montgai, que lloa, a més, l’aspecte més social de la proposta. “Les paraules ajuden a crear sentiment d’identitat i d’orgull, ja que són els propis veïns i veïnes qui les proposen i qui les demanen a les façanes de les seves cases”.

De totes les paraules rebudes, el consell d’entitats de la població s’ha encarregat d’escollir “les que més bé representen l’esperit, la història i la realitat de Montgai”, afegeix Gilabert.

“Hem creat una ruta circular de les paraules, que ara ampliaren amb les noves”, explica Sílvia Colomé, gestora cultural de Lo Carreró. “El mapa està a disposició de tots els visitants i suposa una manera molt atractiva de passejar per Montgai tot descobrint les obres d’street art de Swen”, detalla.

Boira, llum o arrels són alguns dels nous mots que s’incorporaran a partir d’aquest divendres a la llista de paraules de Montgai, que ja compta amb algunes de tan significatives per a la població com sisó, motocròs, màgia o sabó. De fet, el treball d’Schmitz, que s’allargarà una setmana, coincideix diumenge amb la celebració de la Fira Net, dedicada al sabó i a la cosmètica natural.

Schmitz oferirà dissabte, a les 2/4 de 7 de la tarda, una xerrada a Lo Carreró per parlar de la seva obra i per explicar les noves paraules que incorporarà al paisatge urbà de la població.

Precisament, aquest divendres Lo Carreró tornarà a obrir les portes després de l’aturada hivernal. “Estem programant activitats de tot tipus, com concerts, sopars temàtics, presentacions de llibres, xerrades, tallers, mercats de segona mà i hand made… que anirem anunciant a les nostres xarxes socials”, comenta Colomé abans de destacar la renovada oferta de Cal Trago, l’espai de Lo Carreró dedicat a la gastronomia i a les copes.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.