El Monestir de Poblet acull l’exposició ‘Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera’

El Monestir de Poblet acull des d’aquest dimarts l’exposició ‘Santa Maria de les Franqueses, petjades del Cister a la Noguera’, una mostra que ha estat inaugurada per l’alcalde de Balaguer, el pare abat del Monestir de Poblet i representants de la Parròquia de Balaguer i dels Amics de les Franqueses. Prop d’una cinquantena de persones provinents de diferents col·lectius i entitats de la Noguera, han estat els primers en visitar-la.

Durant l’acte l’abat del Monestir ha volgut posar èmfasi en la importància que té la conservació dels diferents monestirs del Cister, ja que a la Catalunya Nova van ajudar a repoblar les terres i tirar-les endavant espiritual, cultural i econòmicament.

Des de l’Ajuntament de Balaguer s’espera que a través de l’exposició, que s’ubica a la primera sala que hi ha al concorregut Monestir de Poblet, s’acosti el Monestir de les Franqueses a la Ruta del Cister i d’aquesta manera es promocioni turísticament la ciutat.

L’exposició on es dona a conèixer la història del Monestir de les Franqueses així com la seva relació amb el Cister, es podrà visitar fins al proper 31 de juliol.


Informa: Alba Cases

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.