Més de quaranta colles sardanistes en la gran final de Balaguer

El concurs s’iniciarà a les 12 del migdia en la Plaça Mercadal de la capital de la Noguera

El diumenge 13 de novembre es disputarà a Balaguer una nova edició de la Final del Campionat de Catalunya en categoria Gran i Veterans i també l’últim concurs de la 47a edició del Campionat de Colles Sardanistes de la Terra Ferma.

El concurs s’iniciarà a les 12 del migdia en la Plaça Mercadal de la capital de la Noguera amb la participació de quaranta-una colles sardanistes d’arreu del país i en les quatre categories en què es divideix el campionat. La cobla Maricel de Sitges interpretarà les sardanes a concurs.

El galop de presentació donarà el tret de sortida perquè les colles trepitgin per primer cop la plaça del Mercadal, protagonista destacada del concurs amb la reconeguda imatge de Santa Maria al capdamunt de la ciutat.

La primera sardana de lluïment serà “Balaguer Capital de la Sardana 2022” del compositor Dani Gasulla i serà defensada per totes les colles participants. Seguirà la sardana revessa també obligatòria per a totes les colles en totes les categories. La tercera serà la sardana en modalitat de lluïment, “Em recordo” de René Picamal i la ballaran les colles Grans i Veterans del Campionat de Catalunya i les colles de les categories Alevines, Infantils i Juvenils del Campionat de la Terra Ferma.

Seguidament, les colles que ho desitgin demostraran les seves habilitats en la modalitat de Punts Lliures interpretant la sardana “Els primers 65” del compositor Jaume Oliver. La gran final continuarà amb la tercera sardana de lluïment, “Vespres de juliol a Tiana” que defensaran les colles Grans del Campionat de Catalunya i també la categoria Grans i les que participen fora de Concurs del Campionat de la Terra Ferma.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.