Menàrguens organitza aquest dissabte un espectacle poètic i musical

espectacle poètic

El dia 22 d’abril, a les 9 del vespre, Menàrguens celebra un acte poètic i musical concebut a partir de clàssics del rock, la Nova Cançó, la cançó francesa, el folk i el músical, que porta per tiítol “Quan veig la teva força…”.

L’objectiu és parlar dels temps convulsos que vivim a través dels versos d’un grapat d’artistes d’aquests estils musicals. D’aquesta manera, recitant les lletres de les cançons, totes elles en català, es vol posar de manifest la qualitat literària d’uns textos que, alhora, fan reflexionar sobre la condició humana.

“Plourà molt fort” , de Bob Dylan; “Un altre dia al paradís”, de Phil Collins; “Ària de la mare”, del musical Mar i cel; “Homes semblants”, de Francis Cabrel, i “Bàrbara”, de Jacques Prévert, són cançons que esdevenen un crit d’alerta a la consciència de tots plegats davant els estralls que subjuguen un món, sovint, massa indolent.

“El metec”, de Georges Moustaki; “Herois”, de David Bowie, i “La gent té el poder”, de Patti Smith ens parlen de la capacitat de resistència davant de la barbàrie i de la batalla que ha de lliurar l’ésser humà per combatre la crueltat que l’home és capaç d’infligir al seu semblant perquè no el reconeix com a home. I, finalment, poemes com “Si fossis terra”, de Miquel Martí i Pol; “Lluna plena”, de Neil Young; “Fes-me ballar fins que l’amor s’acabi”, de Leonard Cohen; “Dibuix” i “Amor particular”, de Lluís Llach situen en un primer pla l’amor. “L’afirmació de la vida, de la felicitat, del creixement i de la llibertat propis, està arrelada a la pròpia capacitat d’estimar”, ens diu el filòsof Erich Fromm. És així com l’amor pot esdevenir l’experiència vital més revolucionària que ens convoca a treballar per assolir un món més just, més solidari i més feliç.

Tots els textos els reciten veïns de Menàrguens de diferentes edats, acompanyats per la banda Ypsilon que ha creat i adaptat la música per aquest espectacle. Els components de Ypsilon són nascuts a Menàrguens o vinculats al poble, aquests tocaran música amb més de 20 instruments diferents d’arreu del món com podrien ser: Hanpad, Didgeridoo, Kalimba, Djembe, Guitarra i melòdica entre d’altres.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.