Mas posa la Fira Q de Balaguer com l’exemple a imitar per la bona marxa de Catalunya

El president de la Generalitat, Artur Mas, ha posat avui la Fira Q de Balaguer com l’exemple a imitar per la bona marxa de Catalunya si vol trencar amb l’statu quo, lluitar contra els temors i aconseguir que el resultat sigui bo. Mas ho ha dit durant el discurs d’inauguració del certamen, en el qual també ha destacat que Catalunya necessita una Q de qualitat per aconseguir un país millor i de quorum, com el que es va viure ahir al Palau Sant Jordi, tant en les mobilitzacions com en el llocs on s’han de prendre les decisions.

Mas ha inaugurat Fira Q acompanyat per l’alcalde de Balaguer, Josep Maria Roigé; el president de la Diputació, Joan Reñé, i el delegat del Govern, Ramon Farré, entre altres autoritats. El president ha elogiat la capacitat de canvi de Fira Q, que ha recordat que havia visitat en l’antic format, i s’ha mostrat satisfet de veure un certamen modern i que aposta per la innovació.

El president ha fet un recorregut pels diversos espais de Fira Q i ha saludat i conversat amb els expositors, a banda de degustar algun dels productes que s’hi ofereixen, i no només alimentaris perquè el president s’ha atrevit, a la zona d’esports, a xutar la pilota i a improvisar un partit de tennis taula amb l’alcalde de Balaguer. Precisament, a l’espai d’esports, on estan representats els clubs de la ciutat, Mas ha fet entrega de la medalla al mèrit esportiu al balaguerí Robert Martínez, actual entrenador de l’Everton FC i amb una llarga trajectòria com a futbolista i entrenador, sobretot al Regne Unit.

A l’espai de cultura i turisme, Mas ha conegut alguns dels espais i activitats més emblemàtiques que se celebren a la ciutat, com l’Harpia, però també l’oferta del Museu de la Noguera, del Centre d’Interpretació de l’Or i el Camí de Sant Jaume i la trajectòria d’un altre balaguerí il•lustre, en aquest cas en el camp de la cultura, com és Josep Carner-Ribalta. Aquí ha aprofitat per signar i estrenar el llibre d’or de la ciutat.

Així mateix, ha passejat per l’espai de la Diputació de Lleida on ha participat en una degustació de mel; s’ha assegut amb els nens que aprenien a fer coca amb samfaina a l’estand de Petit Xef; ha saludat els comerciants, restauradors i productors locals i ha visitat 30a Mostra Nacional de la Coca de Samfaina i 3a Mostra Nacional de Panadons de la Noguera.
Tot i que l’activitat s’atura a l’hora de dinar, Fira Q torna a obrir les portes a la tarda amb activitats simultànies en tots els espais: cultura, turisme, comerç i gastronomia, demostracions i degustacions de productes i serveis i venda al detall.

També es fan demostracions al ‘show cooking’ o Aula de Cuina Q, on diversos restauradors i productors faran demostracions durant tot el cap de setmana. Aquest serà l’escenari del 1r Concurs de Cuina Amateur de Fira Q, organitzat per la recent creada Associació de bars i restaurants de Balaguer i que vol descobrir els talents culinaris que s’amaguen a Balaguer. Cal destacar que el jurat d’aquest primer concurs, que es farà demà, a partir de les 18 hores, està integrat per Xixo Castaño del restaurant Malena de Gimenells; Dolors Mateu, bloguera de cuina de Balaguer; Mercè Camins del restaurant Casa Mercè de Fontdepou, i Ramon Gaspà del restaurant Lo Ponts de Ponts. Aprofitant la presència d’aquests coneguts cuiners, l’Ajuntament els ha convidat a fer l’acte de cloenda de Fira Q, diumenge, a partir de les 20 hores.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.