L’oposició de l’Ajuntament de Balaguer s’alia per obligar al govern municipal d’ERC a reduir la inversió del pressupost acordat amb la CUP

Els grups a l’oposició a l’Ajuntament de Balaguer, el PDeCAT amb cinc regidors, els PSC amb tres i el regidor no adscrit, Albert López, van presentar aquest divendres una al·legació conjunta al pressupost 2018 que obligarà al consistori a reduir les inversions proposades ens els comptes que es van aprovar inicialment en el ple del passat 31 de juliol.

En aquesta al·legació proposen reduir en 1,4 milions el total de les inversions proposades per l’equip de govern que ascendien a 3 milions 400 mil euros i preveien actuacions com la construcció de la planta baixa i la primera planta de l’Alberg Molí de l’Esquerrà (450.000 euros), l’arranjament del carrer Santa Maria (200.000 euros, 94.000 d’ells provinents de la taxa turística) o la peatonalització de la Zona Portalet – Muralla (260.000 euros).

D’aquesta manera el capítol d’inversions quedaria en 2 milions d’euros, un import que segons l’oposició “és molt significatiu respectant el funcionament normal de la ciutat i noves inversions realitzables abans de final d’any”.

En el passat ple del mes de juliol, l’equip de govern d’Esquerra i Balaguer Ara Sí, va comptar amb el suport dels dos regidors de la CUP-PC per tirar endavant aquests comptes després d’un acord per incloure diverses actuacions per ampliar la participació ciutadana i els criteris socials. El pressupost d’aquest 2018 es va aprovar amb sis vots a favor de l’equip de govern i els dos regidors de la CUP, menys de la meitat dels 17 membres del consistori. Els vots en contra van ser 7 ja que va faltar un regidor del PDeCAT i el regidor Albert López es va abstenir.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.