L’Oficina Jove de la Noguera programa un taller sobre prevenció de conductes suïcides

El taller, sota el nom de “Troba les ganes de viure”, anirà a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa

L’Oficina Jove de la Noguera del Consell Comarcal ha organitzat pel proper 9 de setembre al Casal Lapallavacara de Balaguer (a les 19.00h) un taller gratuït centrat en la prevenció de conductes suïcides. El taller es durà a terme com a resposta al fet que la conducta suïcida és un fenomen molt present entre els joves i perquè es preveu que encara vagi en augment en els propers anys.

Segons les últimes dades oficials, entre els joves de 15 a 29 anys, a Catalunya, el suïcidi és la segona causa de mort i la primera de mort no natural, per davant dels accidents de trànsit. L’any 2020 es van suïcidar 556 persones a Catalunya, de les quals 62 eren menors de 19 anys. Són dades preocupants que es combinen també amb la necessitat de visibilitzar aquesta problemàtica i de treballar perquè deixi de ser un fenomen tabú i desconegut.

El taller, sota el nom de “Troba les ganes de viure”, anirà a càrrec de la psicòloga i psicoterapeuta Cèlia Camarasa i tindrà dues hores de durada. La sessió, dirigida a joves però també oberta a tots els públics, combinarà una primera part vivencial centrada en experiències i una segona part més teòrica, focalitzada en donar eines i recursos preventius per evitar conductes suïcides, tant per a les víctimes com per a les persones que les envolten.

Segons Camarasa, “el taller vol donar eines per trobar un sentit a la vida. Si descobrim què és el que ens agrada o el que ens fa gaudir ja haurem fet un gran pas endavant per posar fre a qualsevol temptativa de suïcidi”. El taller coincideix amb la commemoració, el proper 10 de setembre, del dia Mundial per a la Prevenció del Suïcidi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.