L’obra ‘Ocean Without a Shore’ de Bill Viola arriba al projecte PLANTA de Sorigué

‘Ocean Without a Shore’ és la primera obra permanent del projecte PLANTA de la fundació Sorigué

El projecte PLANTA de la Fundació Sorigué ha inaugurat aquest dijous al matí la seva primera obra permanent, es tracta de ‘Ocean Without a Shore’ de Bill Viola reconegut artista contemporani i pioner el l’àmbit del videoart.

L’obra presenta una sèrie de trobades que es produeixen entre el pas de la vida i la mort a través de tres pantalles en vertical d’alta definició on un total de 24 personatges travessen el llinda invisible de l’aigua i llum per a passar al món físic on s’adonen de que la seva presència es finita i retornen allà d’on venen.

Per la presidenta de la fundació, Ana Vallés, ‘Ocean Without a Shore’ és l’exponent més clar dels valors de la col·lecció d’art  contemporani de la Fundació Sorigué.

La presidenta de la fundació ha estat acompanyada durant la inauguració per Kira Perov, directora executiva de Bill Viola Studio i esposa de l’artista. Per Perov l’obra genera una experiència molt emotiva als espectadors i s’ha mostrat molt agraïda de que l’obra pugui estar exposada en la ubicació inaugurada aquest mateix dijous.

L’obra s’ha instal·lat a l’interior d’un edifici completament rehabilitat construït amb materials propis de la gravera Sorigué amb un sistema que aposta per l’economia circular. Una construcció que per la presidenta representa els valors del projecte PLANTA.

L’obra que es podrà visitar a la Planta de Sorigué a partir de la tardor del 2019, va ser creada i exposada a l’església de San Gallo durant la Bienal de Venècia del 2007 i des d’aleshores no havia tornat a ser exposada a Europa.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.