L’espai Transmissor del Túmul de Seró prepara el 5è aniversari amb l’objectiu de posar en valor l’equipament i el territori

A l’octubre del 2013 es va inaugurar, al municipi d’Artesa de Segre, l’Espai Transmissor del Túmul de Seró on des de llavors s’hi exposen les restes històriques d’un monument funerari descobert l’any 2007 durant les feines de construcció del canal Segarra -Garrigues. Ara, 5 anys després d’aquella inauguració, des de l’equipament s’han preparat un seguit d’activitats per commemorar l’efemèride, amb els principals objectius  de fidelitzar els visitants, aconseguir-ne de nous públics i ampliar les fronteres del coneixement sobre el túmul. En aquest sentit l’equip que gestiona el túmul participarà a la jornada organitzada per Megalithic Routes programa al qual l’equipament s’ha adherit aquest any.

Des de l’equip de gestió de l’Espai Transmissor del Túmul de Seró entenen l’equipament com un valor afegit del territori i per tant com una eina més per la seva promoció. És per aquest motiu que el calendari d’activitats té en compte associacions, entitats, festes i empreses de la zona, una mostra d’això n’és l’acció que es realitzarà durant el mes de setembre al pur estil Tim Burton.

La gran festa d’aniversari serà el cap de setmana del 13 i 14 d’octubre i es realitzarà una mostra d’enfornament de figures de ceràmica tal i com es feia a l’època neolítica. Posteriorment, el dia 20 d’octubre, es farà el pertinent desfornament i s’acabarà amb un tast de vins i productes en un forn subterrani com es feia a l’època.

Les activitats del programa de l’aniversari de  l’Espai Transmissor del Túmul de Seró començaran aquesta mateixa setmana santa amb tallers familiar i tast de productes de la zona el dia 30 de març.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.