L’Escola Gaspar de Portolà desenvolupa un Projecte Educatiu per la Sostenibilitat

Escola Verda. Hort Gaspar de Portolà

L’Escola Gaspar de Portolà té en marxa diferents activitats dins d’un pla per aconseguir el distinitu d’Escola Verda. Després de realitzar una diagnosi per detectar els aspectes en els quals s’havia d’incidir més, es va disenyar un pla d’acció que s’està treballant aquest curs anomenat Pla Educatiu per la Sostenibilitat.

Els més petits han fet un projecte sobrre el reciclatge en el que s’han incorporat nous contenidors a les aules per fer una classificació de residus més acurada i també s’ha substiutït l’embolcall de l’esmorzar d’un sol ús pels boc’n’roll facilitats per l’AMPA. També des  de l’escola es va demanar participar en el concurs APILO de recollida de piles usades, iniciativa que ha estat el motor de noves activitats basades en la filosofia de les tres erres, reduir, reutilitzar i reciclar.

Com a reforç lúdic d’aquest treball el passat dia 16 de març l’escola va organitzar una jornada amb els inflables del Reciclatge, facilitats per l’Agència Catalana de Residus i on els nens i nenes s’ho van passar d’allò més bé tot reciclant.

Tots els cicles s’han implicat en aquestes millores però a més a més  cadascun d’ells ha fet un treball més específic relacionat amb el PES (Pla Educació per la Sostenibilitat) i que queda recollit en la formulació d’objectius i continguts del currículum.

Cicle Inicial han continuat fent la tasca de l’hort però enguany és el projecte a partir del qual estant treballant diferents àrees del currículum. Cicle Mitjà ha endegat un treball sobre plantes remeieres a l’àrea de llengua anglesa i Cicle Superior ha participat recentment en  la Trobada d’Escoles Verdes, presentant el Treball d’Emprenedoria.

Totes aquestes activitats han estat supervisades i consensuades pel Comitè Ambiental de l’escola, òrgan constituït aquest inici de curs i que està format per  representants de tots els sectors  de la comunitat educativa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.