L’enimga de les etiquetes dels aliments

Sabem què és el que mengem? Coneixem prou bé els ingredients del que comprem al supermercat? El Robert fa cada més una conferència sobre alimentació per resoldre aquests i molts altres dubtes. I es que darrera l’envoltori hi podem veure l’etiqueta nutricional, una lletra que poques vegades mirem i en la que ens hauríem de fixar més.

On segurament si parem atenció és en quan caduca un producte. Però aquí també hi pot haver confusions. Hem de distingir entre la data de caducitat, i la data de consum preferent.

Les principals recomanacions dels dietistes són vigilar els productes que porten molt sucre,  allunyar-nos dels greixos saturats i evitar els aliments amb oli de palma, sempre oli d’oliva. Un avís pels que volen posar-se a dieta,  pareu compte amb els productes “light”. Que incloguin aquesta paraula no vol dir que necessariament hagin de ser més saludables.

Però anem a aprofundir en la informació nutricional. Agafem uns iogurts, unes galetes i un pot de xocolata. El Robert ens explica que és el que hem de mirar-nos quan anem a comprar.

Més enllà del que ens diu l’etiqueta a vegades també es important el que no ens diu. Pareu compte especialment, amb la maionesa.

Així doncs hem de tenir bon ull a l’hora de comprar si volem millorar la nostra alimentació. Hem dedicar-hi més temps i parar més atenció en conèixer allò que posem a la cistella. Comprar bé, menjar sa i viure millor.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.