L’Arxiu Comarcal presenta una memòria fotogràfica de la Guerra Civil

L’Arxiu i el Museu Comarcal de la Noguera han presentat el llibre “Entre la revolució i la guerra. Memòria gràfica de la Guerra Civil a la Noguera” una obra de l’historiador Gerard Costa on es fa un recorregut, a través de prop de 140 instantànies, pel període de la Guerra Civil a partir de la proclamació de la república i fins la post guerra. Una part de la nostra historia especialment cruent si es té en compte que a la Noguera, el front del Segre s’hi va establir prop de 8 mesos en l’anomenat Cap de Pont de Balaguer, que comprenia un bast territori, des de la zona de Vallfogona de Balaguer fins al Montsec.

El treball que s’ha fet gràcies a la cerca en el propi arxiu  de la Noguera i altres arxius públics i privats

La tria de les imatges que formen el recull, s’ha realitzat tenint en compte criteris estètics, de rellevància informativa i considerant  la màxima representació possible de tot el territori.

El projecte s’ha realitzat per commemorar el 80è aniversari de la fi de la Guerra Civil i  tindrà continuïtat més enllà del llibre amb una exposició itinerària pels pobles presents al recull fotogràfic.

El llibre ja es pot adquirir a l’Arxiu Comarcal de la Noguera


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.