L’Arxiu Comarcal de la Noguera presenta ‘Balaguer 1925-1937’ de Daniel Torruella Valls

L’exposició fotogràfica s’emmarca dins la celebració de la Setmana Internacional dels Arxius

Amb motiu se la Setmana Internacional dels Arxius, La Sala Estudi 76 de la Paeria ha acollit ‘Balaguer 1925-1937. Fotografies de Daniel Torruella Valls’, una mostra de l’Arxiu Comarcal de la Noguera.

Es tracta d’una selecció d’imatges extraordinàries de Balaguer del primer terç de segle XX, a través de les quals el visitant pot observar com era la capital de la Noguera fa 100 anys.

Una 15a de fotografies històriques capturades per Torruella des del pas del riu Segre, la urbanització d’aquell moment, el mercat als porxos del Mercadal fins a la cursa de la Festa Major de Balaguer.

Daniel Torruella Valls, nascut a Balaguer el 1905, estava molt arrelat a la ciutat, va ser membre de diverses entitats i agrupacions culturals i esportives i també regidor de l’Ajuntament.

L’afició de Torruella a la fotografia ha deixat un important llegat històric que avui es conserva a l’Arxiu Comarcal de la Noguera, gràcies a la donació que va fer el fill de l’autor, Josep Torruella Riasol.

L’exposició es podrà veure fins al 30 de juny, a la Sala Estudi 76 de la Paeria de Balaguer, de les 10h del matí a les vuit del vespre.


Informa: Clara Adsuar Cortés

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.