La dissenyadora Lara Costafreda parla sobre “Creativitat pel canvi social” a la 1a Jornada d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer

Costafreda ha parlat de la seva experiència com a il·lustradora, de la seva trajectòria i de tot el que l’ha portat a treballar perquè les seves creacions influeixin en els canvis socials

La 1a Jornada d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer ha continuat aquest divendres al matí a la plaça del Mercadal amb la xerrada “Creativitat pel canvi social” amb Lara Costafreda. A l’acte, que s’ha celebrat a la plaça Mercadal hi han assistit alumnes de diferents centres de la ciutat i Costafreda ha parlat de la seva experiència com a il·lustradora, de la seva trajectòria i de tot el que l’ha portat a treballar perquè les seves creacions influeixin en els canvis socials.

Lara Costafreda, és il·lustradora i directora creativa. Treballa per grans publicacions, marques i agencies a nivell internacional. Formada en disseny de moda i arts plàstiques entre Barcelona, Londres (Central Saint Martins) i Rio de Janeiro (PUC), té un Postgrau en il·lustració creativa i comunicació visual per la Universitat EINA i una tesi d’investigació teòrica sobre «El perquè del boom de la il·lustració gràfica a Catalunya» publicat per la Universitat de disseny BAU. Les seves il·lustracions florals, romàntiques i salvatges, dibuixen un univers surrealista i oníric, de colors mediterranis i ritme llatinoamericà. Un univers que tradueix no tan sols a nivell d’il·lustració, sinó també a través de campanyes de publicitat dissenyades conjuntament amb un equip de col·laboradors del món de la comunicació i la premsa. A banda, ha format part de la junta de l’Associació d’il·lustradors de Catalunya (APIC), imparteix classes en diverses universitats de disseny de Barcelona (Centre Universitari de disseny BAU, Institut Europeu del Disseny – IED- i l’Escola de Disseny LCI) i, des del 2016, és impulsora i co-fundadora de l’entitat sense ànim de lucre Casa nostra, casa vostra, que treballa per l’acollida de persones refugiades.

Les activitats de la 1a Jornada d’Il·lustració i Disseny Gràfic Ciutat de Balaguer s’allargaran fins diumenge i l’eix temàtic de la programació d’enguany és “Dibuixant el canvi”, un tema amb el qual es vol treballar al voltant de la mirada que exerceix la il·lustració en el canvi social. Precisament, sota el títol “El dibuix com a eina de canvi” tindrà lloc aquest dissabte una taula rodona, a 2/4 de 8 del vespre també a la Plaça del Mercadal, moderada per Júlia Solans i en la qual intervindran Lara Costafreda, Jordi Calvís, Francesc Infante i Ramon Mayals, Per demà al matí, d’altra banda, hi ha previstos diversos tallers. El primer Versos de carrer”, amb Francesc Infante, es farà a les 10 h al Casal Lapallavacara. També al casal, a les 12 del migdia s’iniciarà el taller “La transformació social com a eina de canvi”, amb Júlia Solans. També es faran tallers per a infants. El primer de 10 a 11 del matí, “Tot el que surt d’un llapis” amb Cristina Losantos, i per a infants de 5 a 8 anys. Serà a la placa del Pou. A les 12 h hi haurà el taller «Expressions il·lustrades» amb Roser Matas al casal Lapallavacara.

La Jornada d’Il·lustració i Disseny Gràfic es tancarà diumenge amb el propi Mercat d’il·lustradors, editors i llibreters, que aquest any es farà a la Plaça del Mercadal, de 2/4 d’11 a les 8 del vespre. A més, de 4 a 6 de la tarda es faran les trobades professionals entre il·lustradors i editors a Carpa literària “Parlem?”, ubicada a la mateixa plaça.


Informa: Redacció / Vídeo: Miquel Miras

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.