L’alcalde de Ponts, Francisco García, renuncia al càrrec

 width=

Francisco García, alcalde de Ponts, ha presentat aquest dimarts al matí al registre la seva renúncia a l’alcaldia tal i com ha explicat aquesta tarda a Balaguer Televisió. García, ha destacat que es tracta d’una renúncia motivada per aspectes personals i no polítics. Tot i això, l’alcalde d’ERC de la Noguera, renuncia sense haver firmat el decret de suport a l’1-O ni haver decretat les urnes, fet que ha denunciat el PDeCAT.

Està previst que demà a les 13h es celebri un ple extraordinari, que ja ha estat convocat, on explicarà els motius de la renúncia.

Aquí el comunicat que s’ha fet públic:

Benvolguts/des pontsicans i pontsicanes,

En el moment actual ens trobem més enllà de l’equador d’aquesta legislatura. És el moment per començar a prendre les decisions que han de marcar la continuïtat del nostre projecte de compromís amb la ciutadania, un projecte que ja es va iniciar fa més de cinc anys en el qual vàrem dibuixar una nova manera i una visió diferent d’encarar la política al nostre municipi. Un projecte obert i amb un esperit participatiu, deixant de banda els atacs i els confrontaments entre partidaris d’un i l’altre partit, que no duen enlloc.

És des d’aquest moment que vam iniciar un nou model de gestió del nostre municipi deixant de banda els interessos partidistes i/o els diferents colors polítics, buscant en tot moment la millora del benestar dels pontsicans i pontsicanes. Un dels principals eixos que han marcat el tarannà del nostre equip ha estat el diàleg permanent amb la nostra gent, mantenint en tot moment obertes les portes de l’Ajuntament a tothom.

Fruit d’aquest model de gestió, al llarg d’aquests anys hem dut a terme diferents actuacions i projectes al nostre municipi, molts d’ells petits però que han resolt els diferents problemes dels nostres veïns.

Un esment que crec que és important destacar ha estat el nou model de gestió econòmica que hem implantat en el nostre consistori. Des de la nostra arribada fins al moment actual podem dir que tenim uns comptes totalment sanejats, amb un rati d’endeutament per sota del 35%, complint amb els compromisos de pagament a proveïdors per sota del que marca la llei i amb una projecció pressupostària de total equilibri i sostenibilitat financera.

Crec que podem estar satisfets del treball que hem realitzat fins aquest moment. Un equip fort, coordinat i cohesionat, treballant per al bé comú del nostre municipi i de la nostra gent. Un govern proper, que està al carrer per escoltar als nostres veïns, per analitzar les seves problemàtiques i sobretot que es preocupa i es preocuparà per donar les millors solucions a la nostra gent. Escoltar i treballar amb aquesta proximitat amb la ciutadania ha estat l’objectiu que ha marcat aquesta legislatura i que continuarà marcant les futures -confiant que amb el vostre suport puguem seguir al capdavant del consistori-.

Sempre hem defensat que la vida política no pot ser una professió. Continuem defensant aquesta postura i també que els diferents mandats haurien d’estar limitats com a màxim a dues legislatures. Com bé us podeu imaginar compaginar la vida professional amb la vida política és pràcticament impossible, i encara més buscant un equilibri amb la vida familiar i privada de cadascú. En un poble com Ponts, dedicar-se al món de la política implica dedicació exclusiva i, per tant, això suposa deixar de banda la vida professional i prendre-li molt de temps a la familiar.

Com bé hem mencionat amb anterioritat la idea del nostre equip és que no hem de viure de la política, sinó tot al contrari. Sempre hem apostat que les nostres famílies han de poder mantenir-se dels ingressos que ens aporta la nostra professió i no del món de la política. Malgrat tot, aquesta dedicació a la política municipal no m’ha permès per temps i responsabilitat dedicar-me als diferents projectes professionals. Ja des del moment que vaig accedir a l’alcaldia vaig optar per deixar a una banda la meva vida laboral i professional per centrar-me de manera exclusiva a la gestió municipal, fet del qual no me’n penedeixo, sinó tot el contrari. Ha estat una satisfacció estar al capdavant de l’Ajuntament de Ponts i haver treballat per contribuir a la millora del benestar de tots els pontsicans i pontsicanes.

Ara, però, la meva vida professional necessita de la meva implicació, una implicació que no s’entendria si ho compaginés amb l’alcaldia del nostre municipi.

No ha estat una decisió fàcil, però amb el ple suport de l’equip de govern i garantint en tot moment la continuïtat del nostre projecte, he decidit deixar durant un temps l’alcaldia de Ponts per poder centrar-me en la meva vida professional.

Estem en un bon moment pel que fa a la gestió del nostre consistori, tan a nivell econòmic com d’execució de projectes i assoliment d’objectius que ajudaran a la promoció econòmica i prosperitat del nostre municipi. Continuem seguint el nostre itinerari. Un itinerari clarament marcat, amb uns objectius clars i definits, i una situació econòmico-financera excel·lent del nostre Ajuntament, factors decisius que m’han ajudat a prendre aquesta decisió.

Una decisió però que necessitava del recolzament i la voluntat de lideratge per part de la persona que assumirà aquest gran repte, la senyora Ma Alba Basomba. Les ganes de treball, l’esforç i l’empatia de la primera tinent d’alcalde amb la complicitat de l’equip de govern i de la resta del personal que conforma l’Ajuntament de Ponts hem cregut propici que cedeixi el meu càrrec i la meva dedicació al capdavant de l’Ajuntament de Ponts en mans de la Ma Alba, i que sigui ella la figura que encapçali un nou projecte de municipi que continuarà apostant pel mateix model de treball, el qual està avalat per un gran nombre de pontsicans i pontsicanes.

No cal dir que el nou equip de govern comptarà amb el meu suport incondicional, amb l’assessorament i el treball que sigui necessari per tal de continuar els diferents projectes que tenim planificats fins al final d’aquesta legislatura. Projectes com el nou camp de futbol de gespa artificial, la urbanització del carrer Les Eres i del carrer Rosselló, la urbanització polígon industrial SUD-6, el projecte de senyalització urbana del nostre municipi, el projecte d’eficiència energètica d’il·luminació municipal, la implantació del gas natural, l’arranjament de camins municipals i l’arranjament del Passeig, així com també la remodelació del ferm de la carretera de Calaf (des de la rotonda fins a la cruïlla de Guissona) que s’iniciarà en poc menys d’un mes, entre d’altres.

No puc acabar aquest escrit sense agrair el suport rebut per part de totes les persones que formen i han format part de la plantilla de l’Ajuntament de Ponts. En primer lloc, donar les gràcies a tots els regidors i regidores que han format part de l’equip de govern de l’anterior i de l’actual legislatura per tot el treball que han dut a terme i per tot el suport i lleialtat que m’han demostrat al llarg d’aquests anys. També vull agrair la tasca dels membres del grup de l’oposició per la seva visió i crítica constructiva tot buscant el benefici del nostre poble.

Donar les gràcies a les dues persones que han ocupat la plaça de secretaria i intervenció de l’Ajuntament de Ponts. A la Ma Carme Alés i a la Josefa Abelló, moltes gràcies pel vostre treball al capdavant del municipi i pel vostre assessorament en el dia a dia del nostre Ajuntament.

A tot el personal d’administració del consistori, rectors de la parròquia de Ponts, Mn. Bonifaci, Mn. Jaume i Mn. Josep, policia municipal, a la brigada municipal, equip de neteja, professionals de la Residència de gent gran, professorat de l’Escola de Música, de la Llar d’Infants, bibliotecària, professionals de l’àrea de serveis socials, així com també als diferents membres que han integrat altres serveis com el jutjat de pau, personal dels centres docents (Escola i Institut), cos dels Mossos d’Esquadra i de la Guàrdia Civil, Cos de Bombers, Cos dels Agents Rurals, personal de l’ADF, personal sanitari tan del CAP com del Servei d’Emergències Mèdiques, entitats i associacions del nostre municipi, així com també a les diferents institucions que hem format part com el Consorci Segre Rialb, la Mancomunitat de Serveis del Mig Segre i en definitiva a tota la població de Ponts, a tots els pontsicans i pontsicanes que durant aquests anys heu estat al meu costat, treballant de tu a tu pel benestar del nostre poble.

Moltes gràcies a tots!!!

Ponts, 12 de setembre de 2017
Francisco García Cañadas

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.