L’Ajuntament de Montgai restaura el sostre de l’entrada antiga del poble

El municipi de Butsènit ha iniciat la restauració del sostre de l’antic portal d’entrada al poble. Es tracta d’un sostre renaixentista del S XVI que s’ha vist molt deteriorat pel pas del temps.

El poble de Butsènit ha iniciat la restauració del sostre del portal d’entrada al poble. Es tracta d’un sostre renaixentista del S XVI que s’ha vist molt deteriorat pel pas del temps. Les tasques de restauració que s’han iniciat fa poc menys de 15 dies, contemplen homogeneïtzar aquesta superfície a nivell cromàtic i estabilitzar els seus suports afectats pels moviments estructurals que havia sofert al llarg del temps i que s’havien reparat amb materials sobreposats que desvirtuaven l’obra original.

El sostre d’època medieval de Butsènit és una estructura de guixos emmotllats amb motius vegetals que en aquest cas podria evocar a la família Cardona. Amb la restauració es pretén posar en valor aquest espai del centre històric.

La restauració del sostres renaixentista del portal d’entrada al poble coincideix temporalment amb la restauració de les pintures barroques que també es van iniciar fa 15 dies a l’església parroquial del municipi.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.