L’Ajuntament de Balaguer treballa en una nova ordenança sobre animals que inclourà un carnet per alimentadors de gats de carrer

L’ajuntament de Balaguer treballa en una nova ordenança per animals. La nova normativa municipal ve marcada per la llei de protecció dels animals que responsabilitza als consistoris pertinents de les colònies urbanes d’animals ferals, ja siguin, gats, gossos o fures i els obliga a tenir un control dels animals, revisar el seu estat mèdic o l’esterilització entre d’altres mesures.

En aquest sentit a Balaguer hi conviuen al voltant de seixanta colònies de gats de carrer, també anomenats ferals. Davant d’aquesta elevada xifra l’ajuntament de Balaguer plantejarà, amb la nova ordenança municipal, atribuir carnets d’alimentador d’aquests animals. manera s’oferiran formacions per tal de que els veïns i veïnes de Balaguer donin una correcta alimentació als felins i la ubiquin en llocs adequats.

El carnet d’alimentador de gats no es una novetat al territori i en diversos municipi catalans ja s’ha implementat aquesta iniciativa, en el cas de Balaguer la nova ordenança també ha estat realitzada amb la col·laboració de diverses protectores d’animals. La nova normativa busca, bàsicament garantir el benestar animal.

La nova normativa en la que treballa l’Ajuntament de Balaguer també contempla sancions pels propietaris d’animals domèstics que no compleixin mesures de civisme amb els seus animals.

Es preveu que la nova ordenança es pugui a provar a final d’aquest any 2019.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.