L’Ajuntament de Balaguer sotmetrà a votació del ple la normativa reguladora de subvencions

L’Ajuntament de Balaguer sotmetrà demà dijous a votació del ple la normativa reguladora de subvencions a entitats esportives i de caràcter nominatiu i excepcional. La proposta pretén establir quin tipus de despeses poden ser subvencionables, el procés de concessió, la quantia màxima, els requisits i criteris d’atorgament i la justificació de la despesa per part dels beneficiaris.

En el cas de les entitats esportives, les despeses objecte de subvenció poden ser la participació en campionats oficials, l’organització d’activitats esportives o de formació i la participació en activitats de formació esportiva. La normativa gradua també uns criteris d’atorgament, segons el foment de l’esport base (50 punts), l’organització d’activitats (20 punts), la promoció esportiva de la ciutat (20 punts) i la capacitat tècnica i de gestió de l’entitat (10 punts). En qualsevol cas, la quantia màxima subvencionable no podrà ser mai superior al cost real de l’activitat subvencionada, despesa que s’haurà de justificar amb una memòria i les corresponents factures i documents acreditatius de l’actuació subvencionable.

Pel que fa a la regulació de les subvencions nominatives i excepcionals, es pretén regular el seu atorgament en els àmbits cultural, esportiu, social o humanitari, sempre que existeixin circumstàncies excepcionals que dificultin la seva atenció en una convocatòria pública o quan, per raons d’urgència, l’actuació no pugui esperar a la corresponent convocatòria pública. Els beneficiaris poden ser persones físiques, associacions, entitats sense ànim de lucre i entitats mercantils que promoguin i realitzin activitats d’interès o utilitat pública. La concessió serà sotmesa a la consideració dels òrgans col•legiats competents i la quantia no podrà superar el cost real de l’activitat subvencionada, que també caldrà justificar convenientment.

D’altra banda, el ple també votarà una modificació de crèdit de l’Impic i el compte general 2012 i es donarà compte del Pla d’Igualtat d’Oportunitats Municipal 2013-2014, document que preveu un seguit d’estratègies encaminades a arribar al reconeixement de la tasca de les dones en tots els àmbits de participació.

En l’apartat de mocions, destaca una moció presentada per CiU i ERC a favor del manteniment dels serveis socials de proximitat, que, a Catalunya, presten ajuntaments i consells comarcals i que serveix per atendre els col•lectius més vulnerables. Aquesta és una de les competències que es veu amenaçada per l’avantprojecte de Llei de racionalització i sostenibilitat de l’Administració Local que impulsa el govern espanyol. Els dos grups també han presentat una segona moció, en aquest cas, de suport al regidor de Torredembarra Lluís Sunyer, acusat d’ultratge a la nació espanyola per difondre a través d’internet una imatge en la qual criticava l’espoli fiscal que pateix Catalunya. ICV, per la seva banda, defensarà una moció a favor de la iniciativa legislativa popular per la renda garantida de ciutadania, establerta en 664 euros mensuals i pensada per aquells ciutadans majors d’edat que no disposin, per altra via, d’aquest ingrés mínim durant 4 mesos. Finalment, ERC presentarà una moció en suport a la vaga indefinida i les reivindicacions dels docents de les Illes Balears.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.