L’Ajuntament de Balaguer llogarà els aparadors buits del centre històric per promoció turística i cultural

L’Ajuntament de Balaguer oferirà un lloguer simbòlic als propietaris dels establiments comercials en desús del centre històric  per utilitzar-ne els aparadors buits. Aquesta iniciativa, emmarcada dins del projecte Aixequem les persianes, té per objectiu potenciar l’emprenedoria com a motor de dinamització econòmica de la ciutat.

Segons el consistori, ja s’han mantingut els primers contactes amb artesans que estarien interessats en exposar en els diferents aparadors buits.

Aixequem les persianes és un projecte que a partir de diferents accions vol dinamitzar les zones comercials dels centres històrics. Donar a conèixer els locals tancats que estan disponibles i posar-los en valor, i alhora facilitar el contacte entre propietaris i emprenedors. En aquest sentit, a part de les subvencions per al lloguer dels locals comercials, el consistori també posarà en marxa una sèrie de mesures com l’elaboració d’un cens dels comerços amb disponibilitat de ser llogats, la concessió de beneficis fiscals als emprenedors que s’acullin a aquest projecte o el suport per part dels tècnics en promoció econòmica en l’elaboració d’un pla d’empresa.

Ja s’han realitzat tres jornades de portes obertes per oferir els locals als emprenedors interessats i es calcula que totes les mesures previstes per al projecte es començaran a aplicar a finals del proper mes de setembre.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.