L’AIMS tornarà a Balaguer per segon any consecutiu amb un concert al claustre de Sant Domènec

L’Aims Foundation, l’Acadèmia Internacional de Música de Solsona realitzarà un concert a Balaguer el proper divendres 9 d’agost a les 20.30 al Claustre de Sant Domènec.

Enguany, l’AIMS torna a Balaguer per segon any consecutiu amb un concert on els professors de l’Acadèmia de Vents i de Cordes, reconeguts docents i instrumentistes internacionals, interpretaran, R. Strauss – “Till Eulenspiegel different”, Op. 28, així com obres de R. Strauus, C.M.V. Weber, i L.V. Beethoven.

L’actuació forma part del Festival que l’Acadèmia duu a terme fins al 18 d’agost, sobretot a Solsona, però també en altres municipis de la Catalunya Central i Lleida. Prop d’un centenar de joves talents de la música d’una vintena de nacionalitats diferents estan perfeccionant des del passat divendres els seus coneixements de la mà d’un prestigiós claustre de professors en la divuitena edició de l’AIMS, que enguany creix amb la creació d’una orquestra simfònica com a novetat més destacada. L’orquestra interpretarà la Simfonia núm. 2 en Re major de Beethoven l’11 d’agost amb 55 músics dalt de l’escenari de la Sala Polivalent de Solsona.

Pel que fa a la resta de recitals, en què alumnes i professors de l’Acadèmia es reparteixen el protagonisme, s’oferiran, com sempre, en tres formats diferents: el clàssic, en sales, teatres i esglésies; el del carrer, a la plaça de la Catedral i d’entrada lliure, i el social, per apropar la música clàssica a col•lectius en situació de vulnerabilitat. El fet que, segons els organitzadors, es tracti d’un festival pedagògic (combina ensenyament i exhibició musical), que converteix la Catalunya Central en territori de música d’alta qualitat, i que redescobreix indrets de patrimoni arquitectònic històric com a escenaris –com la catedral solsonina, la Col•legiata de Sant Vicenç de Cardona, l’església de Sant Corneli de Collbató, el claustre de Sant Domènec de Balaguer o la torre de Vallferosa– fan de l’AIMS Festival un certamen carregat de singularitats. el festival en un dels pocs a Catalunya que Aquí a Balaguer, el concert de professors, i per segon any consecutiu, tornarà a omplir la ciutat de bona música i d’emocions.

· Anton Dressler – Clarinet

· Miriam Gussek – Fagot

· Richard Bissill – Trompa

· Sergey Ostrovsky – Violí

· Marcel Ignacio Riera – Violí

· Noémie Bialobroda – Violoncel

· Christoph Rahn – Contrabaix

L’Acadèmia Internacional de Música de Solsona és la responsable de l’AIMS Festival, un certamen de música de cambra que es distingeix, com dèiem, pel marcat caràcter pedagògic. Les actuacions se celebren a diferents escenaris de Solsona, però també en altres municipis del país.

Per a més informació referent al festival podeu consultar el web: www.aims.cat.


Informa: Redacció Vídeo: AIMS

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.