La venda de petards per Sant Joan manté les bones xifres dels darrers anys

Es confirma també la tendència de comprar productes pirotècnics de llum per davant dels sonors

Les casetes de venda de petards i productes pirotècnics han tornat a instal·lar-se pels carrers ara que s’apropa la nit més curta de l’any. Encarant els darrers dies de la campanya, a hores d’ara les sensacions pel que fa a la venda són bones. A falta de la traca final, des del sector es preveu vendre en global a Catalunya un 5% més de petards per aquesta campanya de Sant Joan, fet que suposa arribar fins als 23 milions d’euros de facturació.

En aquest cas de Balaguer expliquen que s’està mantenint les bones xifres de l’any anterior i que el preu del producte s’ha estabilitzat, després que els darrers anys s’encarissin fins a un 40% per l’augment de preu del contenidor de transport marítim de pirotècnia.

Amb els preus estabilitzats la venda es dispara aquests dies en un lloc on la tradició de la revetlla es manté molt viva, tot i que cada cop més conseqüent dels seus efectes.

La forma d’entendre una revetlla de Sant Joan plena de pirotècnica i foc encara no ha canviat del tot, però el consum de petards sí que ho fa des dels darrers anys amb productes més potents visualment i menys sonors.

Una revetlla en la qual es busca l’oci de petits i grans però també la seguretat. Això sí les pluges de les darreres setmanes han reduït el risc d’incendi, fet pel qual no hi haurà limitacions extres pel que fa a zones de llançament com en els darrers anys.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.