La Sentiu de Sió recuperarà el Tossal de les Forques

Treballs per adequar l’espai, que acull restes arqueològiques ibèriques, medievals i de la Guerra Civil, i donar-lo a conèixer a escolars i turistes

El Tossal de les Forques de la Sentiu de Sió acull les restes arqueològiques d’un jaciment ibèric, d’una necròpolis medieval i d’una fortificació de la Guerra Civil. Malgrat la seva singularitat i alguna petita intervenció, actualment aquests elements es troben abandonats. Ara la Diputació de Lleida, en el marc del projecte ‘Paisatges de Ponent’, adequarà l’espai perquè es converteixi en un punt rellevant dins l’oferta patrimonial i turística de la Noguera.

Les obres preveuen millorar també el camí que dona accés a les restes arqueològiques així com habilitar un espai pròxim al Tossal per facilitar-hi l’arribada d’autocars amb visitants. En aquest sentit, un dels objectius principals és donar a conèixer la història d’aquest indret als escolars.

Pel que fa als terminis, el consistori apunta que s’espera que les obres d’adequació puguin estar llestes a mitjans de setembre. A partir de llavors es començaria a treballar en la part de dinamització.


Informa: Ignasi Gómez Cabrera

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.