La Roca dels Bous mostra el seu ‘Work in process’

El jaciment prehistòric de la Roca del Bous és des del passat 6 d’agost un dels punts de treball d’estudiants i professors arribats d’arreu del país. El camp de treball, a més de la recerca i la investigació dels elements que es poden extreure del jaciment, té com a objectiu obrir al públic general el procediment del treball arqueològic molts cops llunyà al públic menys afí.

Pels arqueòlegs la feina es divideix en dos àmbits d’actuació, l’excavació al jaciment neandertal i la posterior tasca de laboratori amb les peces extretes del jaciment, a l’Espai Orígens de Camarasa.

Aquesta metodologia de treball oberta el públic, no és el primer cop que realitza a la comarca, abans ja s’havia dut a terme amb altres jaciments com el de la Cova Gran de Santa Linya o el Abric Pizarro. Des de l’organització valoren molt positivament aquesta experiència tot i que l’afluència de públic no és molt majoritària.

Els estudiants participants d’aquest “work in process” també en destaquen la metodologia.

Durant l’excavació, que acabarà el pròxim dia 5 de setembre, destaquen les troballes de closques de tortuga en el nivell més antic del jaciment així com restes d’estris realitzats amb pedra calcària, sediment menys habitual a l’hora de realitzar els instruments prehistòrics.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.