La participació a Balaguer a les 14h és del 33,33% i cau 0,7 punts respecte el 2011

Vuit candidatures aspiren a liderar l’Ajuntament de Balaguer durant els pròxims 4 anys i seran els 10.799 balaguerins que estan cridats a les urnes els qui definiran la formació del nou consistori. Els aspirants de les formacions que no tenen representació actual, han estat els més matiners. Albert López de Ciutadans ha estat el primer, a dos quarts de deu. A dos quarts d’onze ho ha fet Carles Mateu de la CUP i Joan Pla del recent creat “Balaguer, Ara Sí”  ho ha fet a les 11. Tots ells coincidint en animar als ciutadans que participin d’aquest dia.

Els partits més grans han votat a mig matí, el candidat Socialista Carlos García ho ha fet a les 11 i desitjava que aquest fos una jornada tranquil·la i democràtica.

L’alcaldable de Convergència, Josep maria Roigé, també ha donat valor a l’acte democràtic d’avui i ha demanat que els ciutadans surtin a opinar. Qui també ha parlat de formar un ajuntament amb l’opinió dels ciutadans ha estat Jordi Ignasi Vidal, alcaldable d’ERC.

El candidat del Partit Popular Joan Maria Molins, ha dipositat el seu vot a les 12 del migdia i afirmava que avui es l’autèntic dia del dret a decidir.

El darrer candidat en participar ha estat Àlex Mezcua per Iniciativa, que espera mantenir el seu regidor a l’Ajuntament.

Mezcua pot ser un dels 17 regidors que formen el consistori balaguerí, actualment liderat per CiU amb 7 regidors, seguit del PSC amb 6, Esquerra amb 2, i el partit popular i iniciativa amb un  regidor cadascun. A la comarca de la Noguera seran poc més de 28.000 persones les que tindran l’oportunitat de decidir el color del seu municipi.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.