La Paeria treballa per fer front als impagaments del mercat setmanal i augmentar els paradistes

Des de la comissió de seguiment per revifar el mercat estan regularitzant la part administrativa, i esperen poder afegir nous venedors de cara a la tardor

La Paeria de Balaguer fa mesos que treballa per potenciar el mercat setmanal de la ciutat, que amb més de 900 anys d’història i bonança actualment viu un moment de baixa activitat. Una de les primeres solucions havia de passar per posar ordre a nivell administratiu, doncs s’havia quedat enrere en aquest aspecte.

Ja en aquesta línia de treball des la comissió de seguiment que treballa per revifar el mercat va detectar impagaments de la taxa per valor de 48.000 euros entre l’any 2023 i part del 2022. Des de la Paeria expliquen que aquest deute ve per una mesura de l’anterior equip de govern, que en pandèmia va eximir de pagament els paradistes, però sense regularitzar-ho.

La segona fase de treball en favor del mercat se centra en la inclusió de nous paradistes, i de cara a la tardor ja s’obrirà el procés per incloure nous venedors. Segons el paer de Règim Intern hi ha uns 30 paradistes que esperen poder entrar en el mercat.

Un últim pas d’aquest projecte serà la inclusió d’un tècnic de mercat i comerç, així com apostar perquè sigui la policia local l’encarregada de les tasques de recaptació, seguretat i control. Per a això s’espera poder augmentar les places, ja que Cienfuegos diu que almenys es necessiten quatre agents més per a realitzar totes les tasques a la ciutat.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.