La Paeria de Lleida nomena fill predilecte de la ciutat l’escriptor Josep Vallverdú

L’alcalde, Miquel Pueyo, va destacar que Vallverdú “és un dels autors més prolífics de la literatura catalana” i va posar en valor la seva dilatada trajectòria

El Ple de l’Ajuntament de Lleida va aprovar nomenar Josep Vallverdú fill predilecte de la ciutat, per la seva dilatada trajectòria com a escriptor, intel·lectual, traductor, lingüista, assagista i docent, així com per la seva contribució a donar a conèixer la llengua i la cultura catalanes arreu, especialment entre els més joves.

La Paeria va acordar per unanimitat en el Ple d’aquest divendres el nomenament com a fill predilecte de la ciutat a l’escriptor Josep Vallverdú, fill adoptiu de Balaguer.  L’alcalde, Miquel Pueyo, va destacar que Vallverdú “és un dels autors més prolífics de la literatura catalana” i va posar en valor la seva dilatada trajectòria. no només en el terreny de les lletres, en què ha conreat diferents gèneres, sinó també com a traductor, intel·lectual, lingüista, traductor, assagista i docent. Així mateix, va remarcar l’aportació de l’autor per donar a conèixer la llengua i cultura catalanes, especialment des del camp de la literatura infantil amb la qual “ha contribuït a la formació de lectors joves als quals ha fornit d’una extensa literatura catalana”.

Pueyo va explicar que pròximament s’organitzarà un acte per oficialitzar el nomenament. A més de Josep Vallverdú, compten amb la distinció de fills predilectes de Lleida el compositor i pianista Enric Granados (1867-1916), el músic Ricard Viñes (1875-1943), el pintor Jaume Morera i Galícia (1854-1927) i el que fou Capità General de Catalunya entre els anys 1924 i 1930, Emilio Barrera Luyando (1869-1943).


Informa: ACN 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.