La Paeria de Balaguer publica el llibre il·lustrat ‘Les fades de Mormur’ en homenatge a Josep Carner-Ribalta

Aquest es presenta en el marc de la 8a edició de l’Encontats

Des de l’Àrea de Cultura de la Paeria de Balaguer s’ha realitzat l’edició del llibre il·lustrat ‘Les Fades de Mormur’, amb un format de desplegable per tal de donar a conèixer l’imaginari de les fades de Josep Carner-Ribalta. Aquest es presenta en el marc de la 8a edició de l’Encontats, el Mercat del conte i el llibre il·lustrat de Balaguer.

‘Les Fades de Mormur’, publicat a Balaguer al 1973, és una al·legoria que narra les peripècies de vuit fades habitants del tossal de Mormur, al secà de Balaguer, que decideixen convertir un nadó en una persona totalment feliç. A través de les il·lustracions de Valentí Gubianes i dels textos adaptats de Pep Molist, els infants podran descobrir tot l’imaginari en aquest llibre desplegable. A més, la descoberta es complementa amb la ruta d’escultures realitzades per Sara Pons Arnal, les quals representen les vuit fades de Josep Carner-Ribalta, i que estan situades per diferents racons de la part baixa del centre històric de Balaguer. Igualment, tres de les fades protagonistes d’aquesta història han esdevingut avui les tres patgesses de la ciutat Dolldargent, Ditsdesda i Albaflor, així com la gegantona Glopdenit, i per tant ja formen part del propi relat de la ciutat.

‘Les Fades de Mormur’ és el segon volum de la col·lecció Imaginari i tradicions balaguerines, que es va iniciar l’any 2020 amb Els Reixos de Balaguer, il·lustrat per Aina Bestard. El desplegable estarà a la venda per un preu de 5€ al punt d’informació de l’Encontats, aquest proper diumenge dia 24 de setembre, i durant tot l’any a la Biblioteca Margarida de Montferrat i al Museu de la Noguera.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.