La Paeria de Balaguer presenta un informe de les necessitats socials del municipi

La Paeria de Balaguer va presentar la setmana passada un informe de necessitats socials adreçat a entitats del tercer sector així com a tots els regidors i regidores del consistori i als consellers i conselleres comarcals. L’estudi pretén dotar a la Paeria dels dispositius prioritaris per fer front a les necessitats socials del municipi de forma prospectiva.

La mateixa diagnosi conclou amb unes dades entre les quals destaquen els 680 habitatges buits que la majoria són propietat dels bancs.

Altres aspectes que presenta l’informe sobre els quals el consistori haurà de treballar són la segregació escolar a educació infantil i primària, dotar a la població d’eines per sortir de l’atur o bé disposar d’una organització municipal més àgil i efectiva.

Altres dades d’interès que es van conèixer van ser que al juny de l’any 2025 Balaguer arribarà a tenir 20.000 habitants i que l’orgull de pertinença és dels més elevats del país.

La diagnosi inicial es va realitzar en diversos àmbits com el d’economia, salut, i formació i per dur-la a terme es van elaborar 856 enquestes i 49 entrevistes a agents socials de la ciutat, distribuïts en 4 districtes i 9 seccions censals.


Informa: Alba Cases Nadal

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.