La Paeria de Balaguer fa balanç de l’any 2019 al tradicional dinar amb la premsa

El Paer en Cap de Balaguer, Jordi Ignasi Vidal, ha fet balanç de l’any 2019 en el tradicional dinar de Nadal amb la premsa. Vidal ha repassat les actuacions que el consistori ha realitzat al llarg de l’any i en primer lloc ha destacat la reducció del deute del consistori a 6,5 milions d’euros.

D’altra banda Jordi Ignasi Vidal, ha recalcat la contractació de personal a través dels plans ocupacionals durant l’any 2019. També ha posat en valor que el consistori comença a ser un actor important en l’habitatge social; de tenir 0 pisos propis passa  a tenir-ne 18.

La Paeria de Balaguer ha destacat també la tasca en la creació de plans d’igualtat al consistori i l’Impic, i la diagnosi sobre les dinàmiques de violència sexista en espais festius. Vidal també ha parlat dels primers pressupostos participatius de la ciutat que fan més estreta la relació entre el consistori i la ciutadania.

En l’apartat de promoció econòmica el consistori ha fet un balanç molt positiu del CEI i el primer any de funcionament de la zona de coworking i el CESET.

Vidal ha parlat també de la continuïtat en el projecte de recuperació d’antigues tradicions a la ciutat com el Carnestoltes de Congre o la Fira dels alls per Santa Llúcia. En cultura ha destacat la celebració de l’Any Teresa Pàmies i l’Any dels Llops i les Jornades en el marc de la festa de l’Harpia que al 2020 estaran protagonitzades per Marguerida de Montferrato.

En esports el consistori ha destacat l’èxit de la primera edició del Cosmolúdic i obres com el canvi de coberta de la piscina municipal i el parquet del pavelló 1r d’Octubre. Pel que fa a joventut, la bona rebuda d’activitats com el Música i Tapes farà que al 2020 hi hagi canvi d’ubicació per donar cabuda a més públic.

El consistori també ha fet un repàs d’algunes de les obres que s’han anat realitzant al llarg de l’any a la ciutat com l’arranjament de carrers, les millores al cementiri nou, petites obres a les escoles i altres actuacions que han acabat de completar alguns equipaments de la ciutat.

El batlle acompanyat per una part de l’equip de govern ha aprofitat el dinar per desitjar bones Festes.


Informa: Anna Requena i Alba Cases

 

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.