La Paeria de Balaguer aprova una moció en defensa del català, la cohesió social i la igualtat d’oportunitats

En el ple ordinari de març també s¡ha aprovat el Pla local de joventut 2022-2025 i un conveni de l’estudi de detall dels carrers Urgell, Campllong i Serra d’Almenara

La Paeria de Balaguer ha celebrat aquest dijous el ple ordinari del mes de maig, i en aquest s’ha aprovat una moció conjunta presentada entre ERC, Junts i la CUP en defensa de la cohesió social, la igualtat d’oportunitats i el català. En els principals punts es demanava promoure un pacte municipal per l’ús del català, l’adhesió a la campanya ‘Tots som referents lingüístics. No t’excusis’ i crear un reglament d’ús del català a la Paeria, entre d’altres.

La moció s’ha votat per parts i en la primera, amb la majoria dels punts inclosos s’ha aprovat amb la majoria de la corporació; mentre que en la segona, en la qual s’incloïa un punt de rebuig a la sentència del 25% del castellà a les escoles, s’ha aprovat amb l’única abstenció del PSC.

En la sessió plenària també s’ha aprovat la fase inicial del Pla local de joventut 2022-2025; i també un conveni de l’estudi de detall dels carrers Urgell, Campllong i Serra d’Almenara, espai on s’hi vol instal·lar una benzinera.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.