La Paeria celebra el Ple ordinari del mes de maig

En la sessió es va aprovar el decret per restablir la captació d’aigua des de la séquia del Cup, entre d’altres punts, i des del públic es va retreure el problema amb la plaga de coloms

La Paeria de Balaguer va celebrar ahir el ple ordinari del mes de maig, en el qual es va aprovar inicialment una ordenança nova per regular els procediments d’intervenció administrativa municipal sobre l’ús del sòl i edificació, referent a les llicències urbanístiques i comunicacions prèvies. Aquesta nova regulació segueix la normativa actual d’urbanisme i permetrà accelerar el procés de llicències, a més de fer un major control de les obres un cop executades.

El punt es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups exceptuant l’abstenció de la CUP, que va explicar que volien acabar d’estudiar la nova regulació.

En la sessió plenària també es va donar compte, amb caràcter d’urgència, del decret per restablir la captació d’aigua des de la séquia del Cup, després de les avaries en les dues bombes que captaven l’aigua des del riu Segre.

Altres punts aprovats van ser l’acord de subministrament de sistemes de videoactes que permetrà enregistrar els plens de la Paeria, i els dies festius per al 2025 que seran el 9 de juny i el 10 de novembre.

Però el punt més tens de la sessió va ser en el torn de precs dels diferents grups de la corporació, els quals van remarcar la seva postura sobre la possible privatització del servei d’aigua. A més, en el torn de preguntes del públic, es va retreure a l’equip de govern la seva inacció sobre la plaga de coloms a la ciutat. La Paera en cap va assegurar que en són molt conscients de la situació i que estan treballant per revertir-la.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.