La Paeria aprova la contractació del préstec de 6 MEUR per a inversions

D’altra banda, també es van aprovar alguns canvis en les bases de les beques de suport a la creació i les bases del ‘FORMA, espais d’art contemporani’

La Paeria de Balaguer va celebrar el ple ordinari del mes de març, i en aquest es va donar llum verda a la contractació d’un préstec de prop de 6 milions d’euros, per tal de finançar les inversions previstes en el pressupost d’aquest 2024.

La Paeria va valorar entre diferents opcions i finalment es van inclinar per l’entitat bancària ‘Caixa Rural d’Aragó’, en un préstec a tornar en 10 anys més dos de carència.

L’assumpte es va aprovar amb els vots favorables del PSC, Treballem per Balaguer i Balaguer, Ara Sí, amb els vots en contra d’ERC i la CUP i l’abstenció de Junts. L’oposició, tal com van exposar en el ple de pressupostos, van tornar a remarcar que aquest préstec és excessiu, poc responsable i que els preocupa el seu retorn. Per la seva banda, el govern va defensar que s’havia aconseguit amb bones condicions, millors que les inicialment previstes.

D’altra banda, en la sessió plenària també es van aprovar alguns canvis en les bases de les beques de suport a la creació; les bases del FORMA, espais d’art contemporani i les bases que han de regir la concessió d’ajuts a entitats o persones per a la realització, promoció i difusió de projectes o activitats culturals a la ciutat.

En el ple també es va llegir una Declaració Institucional del dia Internacional de les Dones amb la participació de tots els grups de la corporació.


Informa: Gerard Díaz Tribó

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.