La Paera en cap de Balaguer planta la declaració pel conflicte de la captació d’aigua de la Sèquia del Cup

Lorena González diu que no reconeix l’autoritat del jurat de regs i ara el conflicte derivarà a una via administrativa

La Paera en cap de Balaguer, Lorena González, no s’ha presentat aquest dimarts a la declaració que havia de fer al jurat de regs per la captació que fa la Paeria a la Sèquia del Cup de Menàrguens. Els regants van presentar una demanda arran del decret d’alcaldia on la paera en cap ordenava obrir la toma d’aigua de reg per abastir el municipi. González ha explicat que ha enviat una carta als regants on els informa que no reconeix l’autoritat del jurat de regs. Ara el conflicte podria derivar en una causa administrativa. Els regants han explicat en declaracions a ‘TV3’ i ‘Catalunya Ràdio’ que primer han optat per la “via interna” per resoldre la problemàtica per no “col·lapsar” els jutjats.

A finals de maig es van avariar les bombes que captaven aigua del riu Segre per abastir la ciutat de Balaguer i per això, la Paera en cap va ordenar un decret d’emergència per agafar-la des de la sèquia i evitar que la ciutadania es quedés sense aigua de boca fins que s’habiliti una nova bomba. La primera edil de Balaguer ha explicat que en una reunió que van tenir el 29 de maig amb els regants, semblava que hi havia un “acostament” de les posicions, però la seva sorpresa va ser que la setmana següent l’havien denunciada al jurat de regs.

En relació a la reparació de la captació d’aigua al Segre, González ha assenyalat que encara no està enllestida i que davant el conflicte amb els regants, la volen “assegurar” perquè es tracta de l’aigua de boca per a 17.500 persones.

La polèmica entre els regants i la Paeria de Balaguer però, ve de mes abans, a l’abril, quan els regants van tallar l’aigua al·legant que l’ajuntament els devia uns 300.000 euros per fer-ne ús.


Informa: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.