La Noguera, el Segrià i l’Urgell reclamen conjuntament més finançament per als Serveis Socials

Demanen equiparar-se a la resta de consells comarcals de la demarcació de Lleida

Els presidents dels consells comarcals de la Noguera, el Segrià i l’Urgell s’han reunit aquest dimecres a Balaguer per tractar el finançament dels Serveis Socials de les respectives comarques. La trobada ha servit per posar en comú la necessitat d’incrementar el finançament mínim de la Generalitat que marca la Llei de Serveis Socials (66% Generalitat-34% ajuntaments i consells comarcals) per tal d’equiparar-se com, a mínim, al mateix percentatge que la resta de consells comarcals de la demarcació de Lleida que han anat augmentant fins al 75%-25% i alguns, fins i tot, al 80-20%. En el decurs de la reunió, s’ha consensuat el text de la petició que s’adreçarà a la direcció general de Serveis Socials del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i a les entitats municipalistes ACM i FMC, per tal que en la negociació del pròxim contracte programa 2021-2024 s’hi pugui incorporar aquest augment.

Els motius pels quals els tres consells comarcals reclamen aquest augment del finançament de la Generalitat és l’evolució del perfil de les persones usuàries i dels serveis en aquests 13 anys transcorreguts des de la data d’aprovació de la Llei 12/2007, de Serveis Socials.

Actualment, aquestes tres comarques presenten una elevada dispersió geogràfica de la població, amb un índex d’envelliment i sobreenvelliment per damunt de la mitjana de Catalunya, i mancança de serveis d’atenció a les persones, els preus dels quals s’han incrementat considerablement. Aquests factors fan que “la prestació dels serveis socials sigui més cara per a les entitats locals, i de vegades impossibles d’assumir”, segons han assenyalat.

A més dels presidents comarcals, també han participat a la trobada els gerents i els responsables dels Serveis Socials dels tres consells.


Informa i Fotografia: ACN

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.