L’Ajuntament de Balaguer i el Museu de la Noguera programen un taller per aprendre a ballar “La Galop de Balaguer”

 width=

La plaça dels Comtes d’Urgell, davant del Museu de Balaguer, serà l’escenari del taller de dansa per aprendre a ballar “La Galop de Balaguer” els dies 6 i 12 de setembre a partir de les vuit del vespre.

“La Galop de Balaguer” era un ball tradicional que es realitzava durant la Fira dels Enamorats que se celebrava a la capital de la Noguera durant el mes de setembre. Una fira de bestiari on les famílies pageses més influents del territori aprofitaven per pactar matrimonis entre cases. La dansa de “La Galop de Balaguer” suposava el primer contacte entre els promesos després dels pactes familiars.

Ara l’Ajuntament de Balaguer i el Museu de Comarcal de la Noguera, en la línia de recuperar tradicions populars de la ciutat, vol recuperar aquesta dansa i és per això que ha programat els tallers i una ballada conjunta de “La Galop de Balaguer” pel dia 16 de setembre a la plaça Mercadal dins del conjunt d’activitats del programa de la festa de l’Harpia.

La música del ball ha estat recuperada pel professor de l’escola de municipal de Música, Xavier Piñol, a partir de les partitures de Joan Amades. Albert Bonet, director de La Xemeneia, Espai de Dansa i Creació, serà l’encarregat de dirigir els tallers dels pròxims 6 i 12 de setembre.

A més a més, i a banda d’aquests tallers, “La Galop de Balaguer” també s’ensenyarà a ballar a les escoles que ho demanin mitjançant un taller dins del Pla de Dinàmica Educativa.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.