Boicot de la Federació Espanyola de Tennis Taula al Balaguer Cudós Consultors

balaguercudosEl Balaguer Cudós Consultors s’ha vist immers aquesta temporada en un cúmul de despropòsits de la Real Federación Española de Tenis de Mesa (RFETM) que, a banda de perjudicar l’equip, ha tergiversat tota la competició, i l’ha convertit en un mal simulacre de competició esportiva.

Enguany, un canvi en la normativa de la competició realitzat per la RFETM sense adonar-se de les conseqüències, va ser interpretat per una part de l’estament arbitral en el sentit que no es podia deixar competir a jugadores estrangeres en els partits individuals.

En la primera concentració d’encontres del Grup 1, celebrada a Zaragoza el dies 16 i 17 de novembre, en que el Balaguer havia de participar en quatre encontres, contra el Bàscara, el Mediterraneo-Valencia, el Fotoprix Vic, i el CAI Santiago, els àrbitres no van permetre al Balaguer alinear a la jugadora romanesa Loredana Dorca. Immediatament després de la prohibició en el primer encontre es va comunicar i protestar al Director de Competiciones de la RFETM sense que servís de res, i el Balaguer, jugant només amb les jugadores espanyoles, va acabar guanyant només un encontre contra el Fotoprix Vic, i perdent els altres tres.

Posteriorment es va saber que a l’altra concentració del Grup 1 a Linares, així com a la del Grup 2, s’havia permés a d’altres equips alinear una jugadora estrangera, com el Balaguer considerava lògic, per la qual cosa es va fer la protesta, reclamant la impugnació dels encontres, al Comité de Competición de la RFETM, que el dia 2 de desembre va emetre un comunicat, signat pel Vicepresident i Responsble de l’Area Jurídica de la RFETM en que, alhora que recordava la ja coneguda normativa, establia que si els equips rivals als que alineaven una jugadora estrangera no impugnaven el partit, el Balaguer no tenia dret a fer-ho, obviant que en el nostre cas l’àrbitre ja no havia permès aquesta alineació, i que, lògicament, o en un cas o en l’altre, la normativa no s’estava aplicant correctament.

Però en la segona concentració d’encontres, celebrada els passats 14 i 15 de desembre a Las Rozas (Madrid) en que el Balaguer havia de disputar cinc encontres més, contra els tres equips madrilenys Getafe, Progreso i Las Rozas, el mantxec Puertollano i l’andalús Linares, es va arribar a l’èxtasi del desgavell. Mentre al Balaguer si le prohibia novament alinear a la seva jugadora estrangera, i novament es permetia alinear-la a d’altres equips del Grup 2, el Getafe, amb qui el Balaguer acabava de jugar, deprés de protestar a l’àrbitre per aquest mateix motiu, se li va permetre novament alinear la seva jugadora estrangera en la resta d’encontres. Mentre l’equip madrileny guanyava així tots els seus encontres i encapçala ara la classificació com a primer del Grup 1, l’equip galleg del Club San Xoan – Cidade de Naron, jugant també sempre amb jugadora estrangera, encapçala també ara la classificació del Grup 2.

No cal dir que les jugadores del Balaguer Cudós Consultors, jugant sense la seva estrangera, però principalment desmotivades, nervioses i irritades pel desgavell i la injustícia a la que es veien sotmeses, van acabar perdent 4 del 5 encontres i, allò que és més important, sense cap motivació per seguir participant en aquest farsa esportiva.

El CTT Balaguer ha tramés la corresponent protesta escrita al president de la RFETM, Miguel Angel Machado, anunciant la impugnació de tots els partits per manca d’equanimitat i d’homogeneïtat de criteris en l’aplicació de la pròpia normativa de la RFETM. Atenent, però, als precedents, el Club no confia en cap rectificació de la RFETM que sigui restitutiva del mal causat, tan en l’àmbit esportiu, com en l’anímic, com també en l’econòmic, al CTT Balaguer. En aquest cas semblen superposar-se dues circumstàncies que no importen gaire a la RFETM, el perjudici a un club català i el menyspreu a l’esport femení.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.