La Diputació promociona l’oferta turística de primavera al mercat portuguès

La Diputació de Lleida, mitjançant el Patronat de Turisme, col·labora en un viatge de premsa del grup editorial Volta ao Mundo, que disposa de publicacions de revistes i també un programa de televisió pel canal RTP3 de Portugal, amb l’objectiu de promocionar la diversa oferta turística del Pirineu i les Terres de Lleida durant la temporada de primavera al mercat portuguès.

En aquest viatge hi ha participat tres periodistes, els quals han tingut oportunitat de conèixer durant els 6 dies d’estada les diferents propostes turístiques que presenten les comarques de les Garrigues, la Noguera, l’Alta Ribagorça-Vall de Boí, el Pallars Sobirà, la Val d’Aran i la mateixa ciutat de Lleida.

El viatge de premsa l’ha organitzat l’Agència Catalana de Turisme, per mitjà del seu centre de Madrid, i ha comptat amb la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Lleida, com també de les diferents oficines de turisme de les zones que han visitat els periodistes.

L’objectiu del viatge per a aquests mitjans de comunicació és generar continguts per als diferents programes de televisió i les publicacions del grup Volta ao Mundo i tractar l’oferta turística del Pirineu i la plana de Lleida que han conegut ara durant l’època de la primavera, cosa que els permetrà elaborar continguts de l’oferta durant tot l’any, fruit dels viatges que han dut a terme en altres estacions.

El grup de periodistes va iniciar el dijous passat, 30 de maig, la visita a les comarques de Lleida amb una activitat gastronòmica a les Garrigues, on van fer un “esmorzar de forquilla” entre oliveres centenàries al poble de l’Espluga Calba. El mateix dijous al migdia van anar a la localitat de Penelles per conèixer el projecte de pintures murals vinculat amb el GarGar Festival, que ha convertit aquesta població en un museu a l’aire lliure d’StreetArt. A la tarda van visitar la ciutat de Lleida amb un recorregut per la Seu Vella i el castell de la Suda, com també pel centre comercial de la capital, amb parades al patí gòtic de l’IEI, a la Paeria i al castell de Gardeny.

El divendres 31 de maig es van desplaçar fins a Àger, on van gaudir d’activitat de parapent amb un vol biplaça. A la tarda van viatjar fins a la Vall de Boí per conèixer el conjunt romànic Patrimoni Mundial. El dissabte el van destinar a visitar diferents indrets turístics de la Val d’Aran, com ara el parc d’aventura Naturaran i l’espai natural dels Uelhs deth Joeu i l’Artiga de Lin. El diumenge es van desplaçar fins al Pallars Sobirà, on van veure el poble de Tavascan i van fer la ruta de les Bordes de Noarre per la zona del Parc Natural de l’Alt Pirineu, i a la tarda van visitar un teler a Ginestarre i van fer un recorregut per diferents poblacions amb encant de la comarca. Ahir dilluns van fer una excursió pel Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Maurici amb accés per la localitat d’Espot, i a la tarda van visitar el celler Batlliu de Sort i la formatgeria Tros de Sort. Finalment, avui dimarts han dedicat el matí a les activitats de turisme actiu amb un descens amb barques de ràfting pel riu Noguera Pallaresa.

El mercat turístic portuguès representa aproximadament un 4 % del turisme estranger que visita la demarcació de Lleida.


Informa: Redacció

Foto: Diputació de Lleida

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.