La Diputació de Lleida, la primera a donar suport a la consulta del 9N

Ple Dipuació de Lleida (Foto: Diputació de Lledia)

Ple Dipuació de Lleida (Foto: Diputació de Lledia)

La Diputació de Lleida ha aprovat aquest dilluns en Ple extraordinari la moció que més de 600 ajuntaments catalans ja han confirmat que votaran en suport al president Mas i a la convocatòria de la consulta del 9 de novembre.

El seu president, Joan Reñé, ha destacat la resposta sense tebiesa del món local a defensar sense por el dret a decidir. La moció ha prosperat amb els vots a favor de l’equip de Govern (CiU-CDA), d’ERC i un vot del PSC. Han votat en contra el PP i un diputat del PSC; la resta de diputats socialistes s’ha abstingut.

La celebració d’aquests plens extraordinaris respon a la iniciativa proposada per l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

La moció demana a les administracions locals que garanteixin la llibertat individual i el procés democràtic i que facilitin els recursos i els instruments necessaris per fer possible la celebració de la consulta de forma coordinada amb la Generalitat.

El president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, ha explicat que la voluntat d’aquest Ple “s’emmarca dins del compromís de la Diputació de Lleida de donar suport a la proposta majoritària del Parlament de Catalunya i al decret del president Mas”.

Reñé ha afirmat que els estats de tradició democràtica profunda no han de convocar plens extraordinaris per aprovar la celebració d’una consulta. “A l’Estat espanyol, per desgràcia, en tot allò que fa referència als drets dels catalans s’acostuma a sentenciar abans de jutjar”.

Aquesta és una de les raons, ha dit, per les quals aquest dilluns el plenari de la Diputació de Lleida s’ha reunit per aprovar un fet que hauria d’estar més que normalitzat i assumit en estats de tradició democràtica.

El president de la Diputació de Lleida ha finalitzat la seva intervenció al ple extraordinari reiterant que la corporació dóna el màxim suport institucional a un acord que emana del màxim òrgan representatiu del nostre país, com és el Parlament de Catalunya.

“Tal i com es va fer 100 anys a Catalunya les institucions ens unim per fer avançar la voluntat dels nostre poble dotats d’eines legals com es la Llei de Consultes i referendada pel Consell de Garanties Estatutàries”.

L’acord es comunicarà al president de la Generalitat de Catalunya, a la presidenta del Parlament de Catalunya i als grups parlamentaris, així com també a l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i a l’Associació Catalana de Municipis (ACM), qui ho trametran de forma conjunta al president del Govern Espanyol, al president del Congrés dels Diputats, al secretari general de les Nacions Unides, al president del Parlament Europeu, al president del Consell de la UE i al president de la Comissió Europea.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.