La creativiat, nexe comú dels actes del Dia Internacional de les Dones a Balaguer

El programa d’activitats inclou una performance per crear un mural, l’actuació musical de Karregades de Romanços, un vermut popular i l’exposició Artistes catalanes del dibuix i la pintura.

Un any més, la Paeria de Balaguer i el Consell Comarcal de la Noguera es commemora el Dia Internacional de les Dones. Aquest any ho faran amb un nexe comú que vincularà els diferents actes: la creativitat, no entesa com un mitjà de transport per crear obres d’art, sinó com la capacitat que tenen les persones per generar canvis.

Des de la Paeria de Balaguer es mostren convençuts i convençudes que en la societat s’han de generar molts canvis per acabar amb certs estereotips. És per això que  han cregut convenient “estimular aquesta creativitat en un dia en què fan falta revisar moltes creences i deixar molt clar que hi ha tantes maneres de ser dona com dones hi ha”.

Per tot plegat, i amb l’objectiu de sensibilitzar la societat i reivindicar la igualtat de gènere, s’han previst diferents actes. El primer es farà el dijous 5 de març a les 17.30 h. Es tracta de l’activitat VINE I DIGUES LA TEVA! i consistirà en la creació d’un mural en què totes les dones participants podran expressar què és ser dona!

D’altra banda, el diumenge 8 de març, Dia Internacional de les Dones, a les 12 del migdia i a la plaça Comtes d’Urgell, tindrà lloc l’acte més institucional amb la inauguració del mural, els parlaments de les autoritats, la lectura del manifest, l’actuació musical del grup lleidatà Karregades de Romanços i un vermut popular.

Finalment, del 9 al 22 de març, es podrà visitar a la sala d’exposicions de la paeria la mostra Artistes catalanes del dibuix i la pintura, amb la incorporació a l’exposició de l’obra col·lectiva, el mural, realitzat el dia 5.

El Dia Internacional de les Dones se celebra cada any el 8 de març i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.