La condició d’ERC a CiU: investir Vidal com a nou alcalde

Incertesa a Balaguer per qui governarà la ciutat durant els propers 4 anys. Les darreres eleccions han deixat un consistori més fragmentat que mai amb un empat a 5 regidors entre CiU i ERC i la presència de 6 formacions representades.

Josep Maria Roigé, de Convergència i Unió, ho tindrà difícil per poder continuar sent batlle de la capital de la Noguera ja que Esquerra, la segona formació més votada, s’ha negat a investir a Roigé com a alcalde, i Jordi Ignasi Vidal s’ha postulat com a alternativa. Els republicans van anunciar dimecres al vespre en un comunicat a les xarxes socials que començaven la ronda de contactes amb la resta de formacions per tal de que Vidal sigui investit nou alcalde de la ciutat el proper 13 de juny.

Al respecte, Josep Maria Roigé, que no ha volgut valorar els últims moviments de la formació republicana, no tanca la porta a un futur acord.

En aquest panorama, qui pot tenir un paper clau, és el partit socialista que tot hi haver aconseguit els pitjors resultats de la història havent perdut 3 regidors, pot tenir la clau del govern. Carlos García ha declarat que aposta per tenir un paper clau en un govern d’esquerres tot i que no tanca cap porta.

Un altre actor principal pot  ser la coalició CUP – PC, que amb 2 regidors ja ha tancat les portes a Roigé i es mostra oberta a la negociació amb Esquerra.

Amb tot, situació incerta a la capital de la Noguera amb molts actors i moltes opcions possibles. Si cap de les dues formacions majoritàries, CIU i Esquerra, no aconseguissin sumar majoria absoluta per investir  Roigé o Vidal com a alcalde, el convergent repetiria com a batlle els propers 4 anys en ser la força més votada.

 

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.