La colla sardanista Violetes del Bosc campiona de Catalunya després d’un error en el recompte de les classificacions

 width=

Aquest passat diumenge 11 de novembre Balaguer va acollir el concurs decisiu del Campionat de Catalunya Gran i Veterà de sardana esportiva. Tot i que al concurs es va anunciar que a la categoria Absoluta la colla Mare Nostrum era la guanyadora, hores més tard l’Àrea de Campionat de la Unió de Colles Sardanistes de Catalunya (UCS) va revisar els resultats i van veure que hi havia un error en el recompte de les classificacions.

A la cita de Balaguer, a la categoria Gran la colla Mare Nostrum hi arribava amb avantatge, però les Violetes del Bosc van guanyar a 2 de les 3 sardanes del concurs. D’aquesta manera va ser com es va produir l’empat a punts que s’ha resolt, hores més tard amb els resultats acumulats, a favor de la colla Violetes del Bosc.

Per desempatar s’han aplicat els diversos recursos tècnics que preveuen les Bases del Campionat de Catalunya i no ha estat fins a la 4a variable que s’ha produit el desempat. D’aquesta manera ha estat com s’ha proclamat campiona una colla campiona diferent a l’anunciada al final del concurs.

 width=

 width=

Amb aquest premi la colla Violetes del Bosc ha aconseguit el seu 44è títol mantenint el ceptre de l’any passat. El 2n lloc per tant, ha sigut per a Mare Nostrum, també de Barcelona, i el 3r per a Mans Amigues, de Cassà de la Selva.

Aquestes colles han competit al llarg d’una fase Final de 4 concursos que han sigut Barcelona-Catedral, el passat diumenge, 23 de setembre; Terrassa, el passat diumenge 21 d’octubre; Girona, el passat dijous 1 de novembre i aquest passat diumenge a Balaguer.

Malgrat l’esmena al Campionat Gran, els resultats d’aquestes competicions no seran totalment oficials fins que l’Àrea de Campionat de la UCS hagi revisat tota la documentació dels jurats, la suma dels punts i les possibles errades, denúncies o impugnacions que hi pugui haver.


Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.