La CHE no autoritza pernoctar al nou pàrquing d’autocaravanes de Balaguer en ser zona inundable

L’ajuntament ha obtingut els permisos per posar en funcionament l’equipament i ara iniciarà els tràmits per fer front a la nova normativa ja que consideren que perjudica la ciutat

La Confederació Hidrogràfica de l’Ebre (CHE) ha emès un informe desfavorable per a poder pernoctar al nou pàrquing d’autocaravanes de Balaguer en tractar-se d’una zona inundable cenyint-se en el decret d’inundabilitat que prohibeix pernoctar en zones de flux preferent.

La Paeria de Balaguer, tot i que ha rebut els permisos perquè es puguin utilitzar els serveis d’aquest nou equipament, no té el vist-i-plau perquè els ocupants de les autocaravanes hi puguin fer nit. És per això que el consistori haurà de col·locar cartells informatius per avisar als usuaris, abans de poder inaugurar l’equipament.

D’altra banda, l’Ajuntament iniciarà els tràmits per poder fer un canvi d’ús de l’espai i que s’autoritzi finalment la pernoctació ja que considera que aquesta nova normativa perjudica la ciutat.

El nou aparcament compta amb servei d’aigua i càrrega de llum elèctrica i té capacitat per una cinquantena de vehicles amb l’objectiu de convertir-se en punt de parada de les diferents rutes d’entrada i sortida al Prepirineu català. La seva construcció va suposar una inversió de prop 40.000 euros procedents de la taxa turística de la Generalitat.


Informa: Carla Vilaseca

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.