Hem d’apartar la carn de la nostra taula? L‘informe que va presentar l’OMS relacionant el consum de carn amb l’aparició de càncers va activar les alarmes dels compradors que es van veure descol·locats per la notícia. A les xarcuteries es una tema de conversa recurrent i la gent pregunta.

Carniceries i xarcuteries defensen el seu producte i no volen que es posi al mateix sac la carn del petits comerços i la dels grans supermercats.

Les dades de l’OMS alerten que un consum exagerat de carn processada pot augmentar en un 18% la probabilitat de patir un càncer. La clau alhora de llegir aquestes dades està en les quantitats del consum. Segons els nutricionistes la piràmide alimentària ja ens adverteix que d’ alguns aliments no n’hauriem de menjar tant.

Els causants de tot aquest debat són els nitrats i els nitrits. Aquests conservants s’afegeixen habitualment als embotits com a additius alimentaris. A les etiquetes els trobem amb els codis que van del E-249 al E-252.

Aquests additius que segons l’OMS són els causants del càncer, són els que la llei obliga a posar als aliments processats per la seva conservació.

Per aquest motiu tan xarcuters com nutricionistes posen èmfasi sobretot en els aliments envasats i amb dates de caducitat molt llargues, que són els que porten precisament aquests additius. Carns envasades i embotits són els que hem d’allunyar del nostre dia a dia.

Però això no ens ha de fer renunciar a la carn. Els nutricionistes recomanen que en mengen això si d’una manera moderada.

Al cap i a la fi no hem d’apartar la carn de la nostra dieta, però si revisar la freqüència en què en consumim, així que tranquil·litat i bons aliments.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.