Junts per Balaguer celebra el seu acte central de campanya

La candidatura de Gemma Trilla proposa obrir una Oficina d’Atenció al Ciutadà, ampliar i millorar el polígon industrial i municipalitzar la Transsegre per impulsar-la i assegurar-ne la continuïtat

Junts per Balaguer ha donat a conèixer els compromisos electorals de la candidatura encapçalada per Gemma Trilla, que s’erigeix com a “vot útil davant la manca de projecte” de l’actual govern de la capital de la Noguera. Trilla ha donat a conèixer els principals projectes per Balaguer acompanyada de l’exsecretari general de Junts, Jordi Sànchez, i entre els quals destaquen obrir una Oficina d’Atenció al Ciutadà a peu de carrer, ampliar i millorar el polígon industrial i municipalitzar la Transsegre per impulsar-la i assegurar-ne la continuïtat, entre altres propostes per millorar la qualitat de vida de Balaguer.

 L’acte, que s’ha celebrat a l’avinguda dels Països Catalans, ha comptat amb la intervenció de la cap de llista Gemma Trilla, de l’exsecretari general Jordi Sànchez i dels candidats Anna Solà, Albert Subias i Marc Solanes, i ha estat presentat per l’exregidor de Cultura Miquel Aige, que tanca honoríficament la llista de Junts per Balaguer. Durant la seva intervenció, Trilla ha explicat que aquestes eleccions són molt importants pel futur de Balaguer i pel futur dels nostres fills. “Amb una ciutat que cuidi les persones, que generi oportunitats i sigui capital, aconseguirem que els nostres fills vulguin continuar vivint a Balaguer i puguin desenvolupar-hi el seu projecte de vida”, ha dit. Per la seva banda, l’exsecretari general Jordi Sànchez ha explicat que “votant Junts i treballant per Balaguer també es treballa per Catalunya”.

Els projectes de Junts per millorar la qualitat de vida de Balaguer

L’equip de Junts per Balaguer ha desgranat les diferents propostes que formen part dels seus compromisos electorals. En l’àmbit de les persones, destaquen les propostes per posar en marxa l’Oficina d’Atenció al Ciutadà, una finestreta única per a tots els tràmits a peu de carrer i per promoure les cases d’oficis, per tal d’incentivar la formació entre els joves aturats. Igualment, l’equip s’ha compromès a vetllar per a l’eliminació de totes les barreres arquitectòniques i sensorials tant a la via pública com als equipaments municipals, a fer que Balaguer sigui una ciutat cuidadora i accessible per a la gent gran, que promogui l’envelliment actiu i amb iniciatives per combatre la solitud no volguda i també s’han compromès a facilitar que les entitats puguin disposar d’espais propis i autogestionats.

En l’àmbit de les oportunitats, Junts per Balaguer vol ampliar i millorar el polígon industrial, com també fer-hi arribar l’autobús urbà i promoure-hi un baixador de tren. L’equip de Junts es compromet a impulsar infraestructures estratègiques com l’autovia Lleida-Balaguer (2+2) i una via ràpida amb Tàrrega, i també a promoure l’ocupació de les persones amb discapacitat. Igualment, l’equip proposa identificar i il·luminar degudament les zones comercials i industrials de la ciutat, així com reduir la pressió fiscal per tal de fomentar la captació de noves inversions. En aquesta mateixa línia, Junts per Balaguer es compromet a recuperar el mercat setmanal del dissabte perquè torni a ser un autèntic espai de trobada comercial.

Un dels principals objectius de la candidatura és que Balaguer torni a exercir la capitalitat que ha perdut en aquests darrers anys. Per això, per a Junts, Balaguer ha de tenir una veritable ciutat esportiva, amb l’agrupació en una mateixa zona de la pista d’atletisme, pavellons esportius, piscines de competició i lúdiques i camp de futbol auxiliar. Amb aquest mateix objectiu, Junts per Balaguer es compromet a dignificar les entrades de Balaguer: el carrer Urgell, les entrades de la variant, la carretera de Camarasa, la carretera d’Àger i les rotondes del secà, i a fer un pla de neteja i manteniment i intensificarem la recollida de brossa. L’equip encapçalat per Gemma Trilla proposa avançar cap al projecte de conversió en zona de vianants del centre històric, i es compromet a millorar-lo i a fer que lideri un projecte de turisme sostenible que posi en valor el nostre patrimoni cultural. Igualment, l’equip es compromet a impulsar la creació d’un Centre Municipal d’Arts Escèniques i a municipalitzar la Transsegre per assegurar-ne la continuïtat, entre altres propostes que s’han donat a conèixer aquest divendres.

La capital de la Noguera també ha comptat aquesta setmana amb la visita del secretari general de Junts, Jordi Turull, i del conseller legítim Josep Rull.

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.