Junts es queda sense representació a la Paeria de Balaguer

Els tres representants del grup Municipal de Junts per Balaguer han deixat la militància a Junts recentment

Els tres representants del grup municipal de Junts per Balaguer a la Paeria de la capital de la Noguera han deixat, recentment, la militància al partit Junts i, per tant, aquest grup polític es queda sense representació al consistori balaguerí. Si bé és cert que la representació no era directa perquè el partit va concórrer les eleccions com Junts per Balaguer abans que es fundés el partit de Junts. La militància dels tres representants feia que el partit tingués presència al consistori de la capital de la Noguera.
La situació ha canviat després que Guifré Ricart, Laia Vilardell i Mireya Planes hagin deixat de militar al partit en les últimes setmanes. Segons el portaveu del grup Municipal, Guifré Ricart, la renúncia s’ha ‘precipitat després de l’elecció de Gemma Trilla com a cap de llista per les eleccions del 2023’ segons Ricart no ha estat l’elecció en si el que ha desencadenat aquesta crisi sinó les maneres de fer-ho i de comunicar-ho al mateix Ricart que també s’havia postulat com a alcaldable pel partit en les pròximes eleccions. Ricart ha manifestat a Balaguer Televisió que la comunicació i l’entesa amb l’executiva del partit no havia estat prou fluida durant la lesgislatura.
En un comunicat del partit s’ha agraït la tasca feta als tres regidors al llarg d’aquests tres anys i s’ha explicat que Trilla ‘va ser ratificada com a cap de llista, avalada amb el vot favorable de l’assemblea de militants de Balaguer amb una única abstenció i cap vot en contra.’ El mateix comunicat explica que ‘el procés d’elecció del cap de llista, un procés que s’aplica a tots els municipis de menys de 50.000 habitants, on l’assemblea de militants del municipi avala una proposta que fa un comitè, amb representants del municipi, la comarca, les vegueries i la direcció nacional.’
En aquest mateix comunicat des de Junts s’ha explicat que ‘la decisió del grup municipal d’avalar els pressupostos es va fer sense tenir en compte l’opinió de Junts. Creiem que aquests pressupostos són escassos, continuistes i anodins. I mancats de les inversions i l’ambició que necessita la ciutat.’ En aquest sentit, Guifré Ricart ha afirmat que el vot favorable al pressupost no s’havia consultat perquè ja no formaven part de l’executiva del partit i perquè consideraven que tot i no ser els pressupostos que ells haguessin presentat, les modificacions proposades pel grup municipal i acceptades per l’equip de govern els convertien en un pressupost acceptable per part del grup municipal.

Informa: Redacció

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.