Josep Pàmies: “No pagaré la multa que ens imposin”

Josep Pàmies torna a estar al centre de les polèmiques després de promoure una conferència que es va realitzar a Balaguer el passat diumenge. L’acte, prohibit en dues ocasions i que finalment es va celebrar en una ubicació que no es va conèixer fins pocs minuts abans de començar, tractava les característiques curatives del MMS, una solució líquida de Clorit de Sodi. En aquest cas era el químic Gregorio Placeres qui avalava la seva utilització per recuperar les persones amb autisme.

Després de la celebració de la conferència, la Direcció General d’Orientació Professional i Regulació del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha decidit obrir un expedient sancionador a Josep Pàmies, un dels promotors de l’acte, per fer difusió i apologia de la utilització d’aquesta substància ja sigui pel tractament del trastorn de l’espectre autista o pel d’altres malalties, ja que segons el Departamentde Salut, el clorit de sodi pot ser nociu per a l’organisme i n’està prohibit el seu consum.

Per l’horticultor balaguerí, la celebració de la reunió només respon a l’exercici de llibertat d’expressió i a la voluntat d’informar de les característiques d’aquesta substància. Pàmies ja ha manifestat que no pagarà la multa de l’expedient que pot ascendir a un milió d’euros.

Tot i l’expedient, Josep Pàmies es mostra satisfet de que la xerrada finalment es pogués fer i continua defensant la utilització del Clorit de Sodi. Assegura que es diferent que el lleixiu i explica que la persecució de la utilització d’aquesta solució es deu als interessos farmacèutics.

Malgrat l’expedient i la campanya mediàtica, que  segons explica s’ha generat en contra seva, Pàmies ha manifestat la voluntat de continuar organitzant conferències d’aquestes característiques.

Pàmies ja va ser acusat de delicte en contra la salut pública pel cultiu de marihuana durant l’any 2017, en aquella ocasió la jutgessa va absoldre a l’horticultor balaguerí.


Informa: Miki Daviu

Comenta

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà. Els camps obligatoris estan marcats *

Escrigui les paraules clau de recerca i pressiona la tecla Retorn.